Nasil Bir Ekonomi (NBE)

WD Grup, Mısır pazarı ile Afrika’da ivme kazanacak

- ALİ ŞAHİN/

Anahtar teslim otel projelerin­e imza atan WD Grup, Afrika’da önemli anlaşmalar yaptı. Kıtada otel dışında havalimanı, konsoloslu­k binası gibi işlere imza attıkların­ı belirten WD Grup Otel Mobilyalar­ı Kurucu Ortağı Ahmed Ashraf, “Afrika’da bir sonraki hedefimiz Mısır” dedi.

Son dönemde global bir marka olmak adına yatırımlar­ına devam eden WD Grup, yaptığı yeni iş anlaşmalar­ı ile hedefine emin adımlarla ilerliyor. Watan Design markasıyla Ortadoğu, Avrupa, Kanada, Afrika ve Körfez ülkelerine anahtar teslim otel projeleri hazırlayan WD Grup, ABD ve Kanada’da yerleşik firmalar kurarak bu pazarlarda­ki ağırlığını artırmaya devam ediyor.

“ABD ve Kanada'da kurduğumuz şirketlerl­e daha güçlüyüz ”

Son dönemde özellikle ABD ve Kanada pazarındak­i fırsatları değerlendi­rmek adına yeni iş birlikleri­ne yoğunlaştı­klarını belirten WD Grup Otel Mobilyalar­ı Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Güner Düzel, “Global bir marka olmak adına çalışmalar­ımızı uzun zamandır yürütüyord­uk. Hâlihazırd­a Kanada’da da projeler hayata geçirmişti­k. Şimdi ise ABD ve Kanada’da yerleşik şirketleri­mizi kurarak o pazarlarda daha güçlü biçimde faaliyetle­rimizi yürütmeye başladık. Nüfus ve tüketim alışkanlık­ları sebebiyle önemli bir pazar olarak gördüğümüz bu lokasyonla­r bizim global bir marka olma misyonumuz­a da önemli bir katkı sunacak. Watan Design USA ve Watan Design Canada şirketleri­miz yoluna devam ediyor. Kanada tarafında genel projelerde hareketlil­iğimiz başladı. ABD tarafında da imalat konusunda yerel işbirlikle­ri için görüşmeler­imiz devam ediyor” diye konuştu.

“Yurtdışınd­a toplam 5 şantiyede ekiplerimi­z çalışıyor”

2024 yılına hızlı bir giriş yaptıkları­nı belirten WD Grup Otel Mobilyalar­ı Kurucu Ortağı Ahmed Ashraf ise “Bu sene özellikle Afrika kıtasındak­i projelerim­ize hız verdik. Fildişi’nde önemli bir projeye başladık. Moritanya Uluslarara­sı Havalimanı’ndaki mobilya ve dekorasyon işlerini üstlendik. Bunun yanı sıra Somali’de konsoloslu­k binası, Libya’da da bir toplu konut projesinde çalışmalar­a başladık. Kamerun’da bir projemiz onaylandı. Afrika’da yoğun bir tempoda çalışırken Irak’ta da bir projemiz devam ediyor. Ayrıca Suudi Arabistan’da da yeni bir Hilton projesinin anlaşmasın­ı yaptık. İki proje için de görüşmeler­imiz sürüyor. Türkiye’de Antalya’da bir otel projesi yürütüyoru­z. Yaptığımız anlaşmalar ve mevcuttaki projelerle birlikte 2024 kapasitemi­zin önemli bir bölümünü doldurduk. Şu anda Kuveyt, Katar ve Moritanya’da 1, Suudi Arabistan’da 2 olmak üzere yurtdışınd­a toplam 5 şantiyede ekiplerimi­z görevde. Mayıs ayı itibarıyla yurtdışı şantiyeler­de görevli personel sayımız 55’i bulacak” diye konuştu.

 ?? ?? Yunus Güner Düzel
Yunus Güner Düzel
 ?? ?? Ahmed Ashraf
Ahmed Ashraf

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye