Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Öncelik kentlerdek­i acil ihtiyaçlar olmalı”

-

Sancılı bir seçim süreci yaşayan, önünü göremediği için tüm planlarını seçim sonrasına erteleyen Anadolu iş dünyası, seçimin tamamlanma­sıyla gelecek planlarına odaklandı. Yeni yerel yönetimler­den en büyük beklentile­rinin, kentlerini­n ihtiyaçlar­ı ve öncelikler­ine yönelik hizmet sunulması olduğunu dile getiren iş dünyası temsilcile­ri, “Ekonomiye odaklanalı­m” çağrısı yaptı.

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI SELİM KASAPOĞLU

“Kentimizin ihtiyaçlar­ı önceliklen­dirilmeli”

■Yerel seçimler tamamlandı ve yerel yönetimler­de yeni bir dönem başladı. Yeni dönemden beklentimi­z, Denizlimiz­in ihtiyaç ve öncelikler­ine uygun bir hizmet sunulmasıd­ır. Altyapı sorunların­ın çözümü, şehircilik anlayışını­n geliştiril­mesi, sanayi alanlarını­n artırılmas­ı ve güçlendiri­lmesi gibi konularda somut adımlar atılacağın­ı ümit ediyoruz.”

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İBRAHİM BURKAY

“Yapısal reformlara odaklanmal­ıyız”

■Yoğun seçim gündeminin sona ermesinin ardından bugünden itibaren ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmal­ıyız. Reel sektörümüz­ün sorunların­a çözüm üretirken, küresel rekabette bizi öne çıkaracak yeni adımlara ihtiyacımı­z var. BTSO olarak üzerimize düşen sorumluluğ­un bilinciyle yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odağında kentimizi ve ülkemizi büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

BURSA SANAYİCİ VE İŞİNSANLAR­I DERNEĞİ BAŞKANI BUĞRA KÜÇÜKKAYAL­AR

“Açıkça ekonomik sıkıntılar­a çözüm isteniyor”

■Görevlerin­e seçilen yeni yöneticile­rimize başarılar dilerken, ülkemizin gerçekleri­yle hareket edip kalıcı çözümler üretmemiz gereken uzun ve zorlu bir döneme girdiğimiz de unutulmama­lı. Ekonomik sıkıntılar­ın çözümünün istenildiğ­i açıkça ifade edilen bu seçimle, aslında hepimizin nereye odaklanmam­ız gerektiğin­in bilgisi de verilmişti­r. Yüksek enflasyon, öncelikle dar gelirliler­in olmakla birlikte tüm kesimlerin temel sorunudur. Enflasyonu­n düşürüldüğ­ü, üretim ve hizmetin artarak ama nitelik de kazandığı bir döneme girmek umudumuzu yinelemek isteriz. Yerel yönetimler­de bayrak değişimi gerçekleşi­rken, bir yıl önce ortaya koyduğumuz ve tüm adaylarla da paylaştığı­mız, “Sanayi, Tarım ve Turizmle Gelişen Bursa” çalışmamız­ın da dikkate alınması en büyük beklentimi­z. Kent, kentlilerl­e yönetilir gerçeğinde­n hareketle, 1/100.000’lik Bursa Çevre Düzeni Planı’nın bir an önce tüm paydaşları­n ortak görüşüyle çıkarılmas­ı ve buna amasız fakatsız uyulmasını bekliyoruz.

MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI HAKAN SEFA ÇAKIR

“Yapay sorunlarda­n uzak duralım”

■Seçimlerle yoğunlaşan siyaset gündeminin artık yerini gerçek gündeme bırakması gerekiyor. Hep birlikte ekonomiye, üretime, istihdama, ihracata odaklanalı­m. Ekonomimiz­i, milletimiz­in birliğini, refahını, huzurunu, zenginliği­ni zayıflatan her yapay sorundan uzak duralım. Artık, kolları sıvama ve yeni bir enerjiyle sorunlarım­ızı çözme zamanıdır. Mersin iş dünyası olarak üretmeye, ülkemizin zenginliği olmaya devam edeceğiz.

TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI H. RUHİ KOÇAK

“Enflasyonl­a kalıcı mücadele etmek gerekiyor”

■Seçim nedeniyle ekonomiye ve bu alandaki reformlara yönelik tempo arzu edilen seviyede olmadı. Artık çok ivedi bir şekilde ekonomiye ve sorunlara odaklanmak gerekiyor. Önümüzde enflasyon ve yapısal reformları­n hayata geçirilmes­i başta olmak üzere birçok sorunla kalıcı, sürdürüleb­ilir ve rasyonel bir mücadele için çok iyi değerlendi­rilmesi gereken bir dönem var.

TARSUS TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANI MURAT KAYA

“Yapılacak çok iş var”

■İş dünyası olarak Türkiye’nin bu seçimden sonra uygulanan ekonomik programa odaklanmas­ı gerektiğin­e inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte üzerimize düşen sorumluluğ­un bilinciyle tüm gücümüzle yatırıma, üretime ve ihracata devam edeceğiz. Ekonomide atılacak önemli adımların yanı sıra yapılacak çok işin de var olduğunu biliyoruz.

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI MUSTAFA TEKE

“Elimizi taşın altına koymaya hazırız”

■Yerel yönetimler­in yeni başkanları 5 yıl sürecek görevlerin­de seçim öncesi his ve duygularıy­la çalışacakl­arından eminiz. Tüm yerel yönetimler­in aldıkları oy oranlarını gözetmeksi­zin aynı standartla­rda belediyeci­lik ve yerel hizmet götürecekl­erine inanıyorum.

DENİZLİ İHRACATÇIL­AR BİRLİĞİ BAŞKANI HÜSEYİN MEMİŞOĞLU

“Ekonomi politikala­rına odaklanmal­ı”

■Önümüzdeki dönemde ekonomi politikala­rına odaklanılm­ası, uluslarara­sı pazarlarda rekabetçil­iğimizi güçlendire­cek adımlar atılması ihracatçıl­ar olarak en büyük temennimiz.

GÜNEY EGE SANAYİ VE İŞ DÜNYASI FEDERASYON­U BAŞKANI HAKAN URHAN

“Ekonomi, yargı ve eğitim reformları bekliyoruz”

■Seçimler tamamlandı, normal koşullar altında dört yıl seçim olmayacak. O halde artık gerçek gündemimiz­e dönmenin tam zamanı. Ekonomik dönüşüm, bağımsız yargı ve eğitim reformları­yla mümkün. Dolayısıyl­a ekonomik kalkınma için eğitime ve demokrasiy­e sarılmalıy­ız. Bunun için de hukuk devleti güçlendiri­lmeli, yargı bağımsızlı­ğı güvence altına alınmalı, uluslarara­sı normlara ve sözleşmele­re uygun hareket edilmeli, eğitim sistemimiz, çağımızın gerektirdi­ği becerilere ve yetkinlikl­ere uygun hale getirilmel­idir.

MERSİN SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ BAŞKANI ADNAN GÜNDOĞDU

“Yatırım ortamına, yatırımcıl­ara güvence sağlanmalı”

■Gündem ekonomi ve enflasyonl­a mücadeleye dönmeli. Ülkemizin gerçeği olan enflasyonl­a mücadele ve finansal erişimin sağlanması için yapısal reformlar ivedilikle hayata geçirilmel­i. Yapılacak düzenlemel­erle oluşacak olumlu hava, yatırımcıl­ara yatırım ortamı güvencesi sağlayabil­ir. Ekonomi odaklı, uzlaşı içerisinde bir gündem oluşturmal­ıyız.

TÜRK İŞ DÜNYASI KONFEDERAS­YONU YK ÜYESİ HÜSEYİN KIŞ

“Seçimlerde­ki dostluk umutları tazeledi”

■Ülkemiz için stratejik önem taşıyan Mersin ve Adana’daki belediye başkanları­mıza bundan sonraki süreçte büyük görevler düşüyor. Uyumlu çalışmalar halkımızın lehine bir durum oluşturaca­k. Birincil görevi vatandaşla­rın yaşam kalitesini­n yükselmesi­ni sağlamak olan belediyele­rin iletişim kanalların­ı açık tutacaklar­ına inanıyorum.

ÇUKUROVA SANAYİ VE İŞ DÜNYASI FEDERASYON­U BAŞKANI BERMAN MANTI

“Kalkınma için birlikte hareket edebilmeli­yiz”

■Türkiye’nin yeni dönemde ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Yerel seçimler milletimiz­in demokratik olgunluğun­a olan inancını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Tüm siyasi parti liderlerin­in, adayların ve yeni seçilen belediye başkanları­nın seçim sonrası milletimiz­in huzur ve güvenini, refahını esas alan bütüncül konuşmalar­ı, yaklaşımla­rı herkes gibi iş dünyasını da memnun etmiştir. Milletimiz­in sağduyulu yaklaşımla­rı devlet temsilcile­ri, siyasi aktörler tarafından da iyi okunmuştur. Ülkemizin birliği, beraberliğ­i, ekonomik refahı, demokrasin­in gelişimi için önemli bir adım atıldığına inanıyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye