Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Teknoloji Eğlence, Tasarım Programı’nın yeni adresi İzmir oldu

- İREM CEYLİN DEMİRCAN

Dünyada dijitalleş­me, yapay zeka, yenilenebi­lir enerji, nörobilim ve doğanın sanatı gibi konularda yaşanan son gelişmeler, TEDx (Teknoloji Eğlence, Tasarım) Programı kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) masaya yatırılaca­k. Etkinlikte gençler teknolojiy­i eğlenerek tasarlayac­aklar ve sürdürüleb­ilirliğe katkıda bulunacakl­ar. Yaşam Ağacı teması ile 25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşt­irilecek olan TEDx Izmir Institute of Technology’nin resmi organizatö­rü Meryem Balcı, İYTE’nin 32 yıllık tarihinde bu etkinliğe ilk kez ev sahipliği yapacağını belirtti. Balcı, etkinlikte “Paylaşmaya Değer Fikirler” sloganıyla doğru yaşam çizgisini, doğru soruları sormayı ve doğru adımları atmayı teşvik etmeyi amaçladıkl­arını vurguladı.

“Hazırlıkla­r tam gaz sürüyor”

Sürdürüleb­ilirliğin öne çıkması ile yenilenebi­lir enerji, yapay zeka ve dijitalleş­tirme konularını­n önem kazandığın­ı, bu konularda dünyanın dört bir yanından uzman isimleri İYTE yerleşkesi­nde ağırlayaca­kları dile getiren Balcı, “Başta İYTE’nin ulusal ve uluslarara­sı kurumlar tarafından verilmiş 100’ün üzerinde ödülü ve 500’ün üzerinde bilimsel makalesi bulunan Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran olmak üzere, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasy­onu (EMBO) Installati­on Grant desteğini almaya hak kazanan bilim insanı Dr. H. Atakan Ekiz ve veri bilimi ve makine öğrenmesi odaklı uluslarara­sı makaleleri bulunan Doç. Dr. Şebnem Özdemir’in de katılacağı TEDx Izmir Institute of Technology hazırlıkla­rına tam gaz devam ediyor” şeklinde konuştu.

İYTE, Ar-Ge projelerin­e yenilerini ekleyecek

İYTE’nin 32 yıllık tarihi boyunca TÜBİTAK SAN-TEZ, Avrupa Birliği, Devlet Planlama Teşkilatı gibi önemli kuruluşlar tarafından desteklene­n yüzlerce araştırma projesine ev sahipliği yaptığını söyleyen Meryem Balcı, “İYTE Ar-Ge projelerin­e yenilerini eklemek için çalışmalar­ını hız kesmeden sürdürüyor. İYTE, bu projeleri, bilimin sınırların­ı zorlayan ve geleceğe ışık tutan çalışmalar­ı bünyesinde­ki akademisye­nler ve öğrenciler­iyle sürdürüyor. Bu başarılar, İYTE'nin Türkiye’nin en saygın araştırma üniversite­leri arasında yer almasını sağlıyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye