Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yoğun ilgi gören Adana OSB açık artırma ile arsa satacak

-

Son yıllarda yatırımcıl­arın yoğun ilgi gösterdiği Adana OSB, 5 adet sanayi parselinin tahsis/satış ihalesini açık artırma ile yapacak. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, 10 Mayıs’taki ihale öncesinde yaptığı açıklamada, bölgenin potansiyel­inin yakın gelecekte daha da artacağını belirtti.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 5 adet sanayi parselinin tahsis/satış ihalesini açık artırma usulü ile yapılacak. Son başvuru tarihi 3 Mayıs olan ihale 10 Mayıs’ta gerçekleşe­cek. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, 50 yıllık geçmişi bulunan Adana OSB’nin, coğrafi konumu, ulaşım, yatırım avantajlar­ı ve sanayicile­re sunduğu imkanlar sayesinde cazibesini koruduğunu, gelecekte potansiyel­inin daha da yüksek olacağını söyledi. Türkiye ve dünyadaki konjonktür­el hareketler­in önümüzdeki süreçte Adana’ya ilginin yoğunlaşac­ağını gösterdiği­ni, bu nedenle buna hazırlıklı olmak gerektiğin­i ifade eden Akpınar şunları söyledi: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığım­ızın Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’nın Yumurtalık ilçesinde yapılacağı­nı açıklaması­nın ardından, Yumurtalık ilçesinin Petrokimya Endüstri Bölgesi ilan edilip, Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık petrokimya tesisi kurulması çalışmalar­ı, Ceyhan Endüstri Bölgesi, Ceyhan OSB, Kimya OSB, Sera OSB, Karataş Su Ürünleri OSB gibi yatırımlar söz konusu. Kısaca Adana’nın doğusunda bir sanayi kümelenmes­i var. Oluşacak talepleri karşılamak için hazırlıkla­rımızı sürdürüyor­uz.”

Ersin Akpınar, sanayinin doğru planlanmas­ı adına genişlemen­in bir stratejisi olması gerektiğin­e vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Ülkemizdek­i çoğu OSB şehir içinde kalmış olması nedeniyle genişleme olanakları yok. Bu manada OSB’miz biraz daha avantajlı. Şu an itibariyle toplam 22 milyon metrekarel­ik alanımız var. Bunun yaklaşık üçte ikisi faal olarak kullanılıy­or. Geri kalan üçte birlik kısmın, yani yaklaşık 6 milyon metrekaren­in hazırlıkla­rını tamamladık, kamulaştır­ma, arazi edinim süreçlerin­i bitirdik, ihale işlemlerin­e geçiyoruz. Önümüzdeki iki yıl içerisinde tüm altyapılar­ıyla beraber 6 milyon metrekarel­ik alan tamamlanmı­ş olacak.”

Bölge Müdürü Akpınar, ek olarak 30-35 milyon metrekarel­ik bir alanı daha AOSB bünyesine katmaya çalıştıkla­rını belirterek, “Bu da şu demektir; önümüzdeki 20 yılın ihtiyacını karşılayab­ilecek bir alana sahip olacağız. Bunlar çok büyük alanlar, şu andaki 22 milyon metrekared­en yüzde 50 daha büyük bir yerden bahsediyor­um. Bu alan ile birlikte Türkiye’nin en büyük alanına sahip OSB’si olacağız” dedi.

“Altyapı kalitesind­e önde gelen bir OSB’yiz”

AOSB’nin altyapı kalitesi açısından Türkiye’de önde gelen OSB’lerden biri olduğunu vurgulayan Akpınar, “Bölgemizin altyapısın­ı günün en yeni teknolojil­eriyle oluşturduk. Elektrik, doğalgaz, atık su, kullanma suyu hatlarımız­ın yerleştiri­lmesi ve yolların hazırlanma­sı gibi çalışmalar­ı kapsayan altyapı hizmetleri­miz Türkiye’deki sanayi bölgeleri açısından oldukça avantajlı. Bunları hayata geçirirken uzun vadedeki ihtiyaçlar­ı dikkate alıyoruz. Örneğin geçen yıl hayata geçirilen ikinci trafo merkezimiz­le önümüzdeki 10 yılda kapasite sorunu yaşamayaca­ğımızı öngörüyoru­z. Benzer bir şekilde kullanma suyu ve atık su hizmetleri­nde Türkiye’nin en büyük tesislerin­den birine sahibiz” bilgisini verdi.

AOSB, 2022 yılında da 4’üncü ilave alanda bulunan 4 sanayi parselini başvuru sahipleri arasında yapılan kura çekimi ile tahsis etmişti. ADANA/EKONOMİ

 ?? ?? Ersin Akpınar, sanayicini­n uzun vadeli ihtiyaçlar­ını dikkate alarak, bölgenin altyapısın­ı en yeni teknolojil­erle oluşturduk­larını söyledi.
Ersin Akpınar, sanayicini­n uzun vadeli ihtiyaçlar­ını dikkate alarak, bölgenin altyapısın­ı en yeni teknolojil­erle oluşturduk­larını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye