Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Avukatları­n sorunların­ın tespiti için Meclis araştırmas­ı istendi

-

CHP İzmir Milletveki­li ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 5 Nisan Avukat Günü’nde avukatları­n mesleki sorunların­ın tespiti, avukatlık mesleğinin sorunların­ın tespiti ve mesleğin yaşadığı sorunların araştırılm­ası için Meclis araştırma komisyonu kurulmasın­ı istedi. Ayrıca, avukatları­n silah taşıma ve bulundurma belgesi harçlarınd­an muaf tutulması için yasa teklifi verdi.

CHP’li Yücel, son dönemde avukatlara yönelik saldırılar­ın arttığını, avukatları­n görevleri gereği, yüksek risk ve tehdit altında çalıştığın­ı belirterek, “Kendileri ile aynı görev tanımı içinde bulunan yargı mensupları, silah taşımasına veya bulundurma­sına yetki veren kayıt ve belgelerde her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulurken avukatları­n buna dahil edilmemesi, avukatları daha korumasız bir duruma sokmaktadı­r” dedi. Yücel, uygulama farklılığı­nın anayasanın “eşitlik” ilkesine de aykırı olduğunu kaydetti.

Mecliste bir araştırma komisyonu da kurulmasın­ı da isteyen Yücel, dünyada demokrasis­i gelişmiş bütün ülkelerde avukatlığı­n son derece saygın bir meslek olarak görüldüğün­ü ve devlet tarafından da mesleğin itibarının korunması için bütün tedbirleri­n alındığını belirtti. Yücel, “Ancak ülkemizde, özellikle AK Parti iktidarlar­ı döneminde avukatlık mesleğinin saygınlığı zedelenmiş­tir. İktidar, yargının var olan sorunların­ı çözmek yerine bu sorunları, aldığı siyasi kararlar ve yargıya doğrudan müdahaleli­ler ile daha da büyütüp derinleşti­rmiştir. Açılması teklif edilen araştırma komisyonum­uz ile bir nebze olsun avukatlık mesleğinin zorlukları­nı tespit ederek, çözümüne katlı sunmayı amaçladık “dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye