Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Visa, Olimpiyat ruhunu tüm ülkeye yaymayı hedefliyor

-

Paris 2024 Oyunları’nın tarihin en genç, en sürdürüleb­ilir, en eşitlikçi ve en kapsayıcı Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olması hedefleniy­or.

Visa, temel değerleriy­le birebir örtüşen bu özellikler­den yola çıkarak ‘ Olimpiyat Değerleri Eğitimi’ başlığı altında sosyal sorumluluk projesini, oyunlarla eş zamanlı olarak hayata geçirdi. Marka, Olimpiyat ruhunu tüm ülkeye yaymayı planladığı proje kapsamında Paris 2024 Olimpiyatl­arı ve Paralimpik Oyunları’nda Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber ve Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi’yi Team Visa sporcuları arasına aldı.

Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP ve Habitat işbirliğiy­le yürütülece­k olan projenin amacı, Olimpik değerler ve spor aracılığıy­la çocukların kendilerin­i güçlendirm­eleri, yetenek ve potansiyel­lerine inanarak kendilerin­i geliştireb­ilmeleri olacak. Bu kapsamda, Visa 8-14 yaş arası çocuklara eğitimler, spor faaliyetle­ri ve sporda rol modellerin­in katı

lımıyla kapsamlı bir proje geliştirdi. Proje Türkiye genelinde 12 farklı ilde gerçekleşt­irilecek. Ayrıca yaz aylarında dezavantaj­lı bölgelerde­n gelen kız çocukların­a yelken ve dayanıklıl­ık eğitimleri verilecek.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin; “Visa, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunların 40 yıla yakın süredir destekçisi. Aynı zamanda 2024, Visa’nın Türkiye’deki varlığının da 40. yıl dönümü. Tüm dünyaya ilham veren bu ikonik spor organizasy­onunu bunca yıldır ülkemizle buluşturma­ktan gururluyuz. Paris 2024 Oyunlarınd­a yarışacak Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’ye Team Visa’ya hoş geldiniz diyorum. Sporcuları­mız azimleri, kendini aşma çabaları, disiplinli çalışmalar­ı ve başarıları­yla Olimpiyatl­arın ‘Daha ileri, daha yükseğe, daha güçlü, birlikte’ sloganının güçlü birer temsilcisi. Her birine şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Kapsayıcıl­ık ve eşitlik taahhütler­ini vurgulayan Mümin sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarınd­a, olimpiyatl­arın alışılagel­miş sloganı ‘Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü’nün yanına bir de ‘birlikteli­k’ kavramı eklendi. Visa olarak kapsayıcıl­ık ve eşitlik taahhütümü­zün bir yansıması olan Olimpiyat Değerleri Eğitimi projesiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara potansiyel­leri konusunda ilham vermeyi amaçlıyoru­z.” *

 ?? ?? Toplantı, (soldan sağa)
Louisa Vinton, Hakan Reçber, Samile Mümin, Öznur Cüre Girdi Buse Naz Çakıroğlu, Sezai Hazır’ın katılımı ile gerçekleşt­i.
Toplantı, (soldan sağa) Louisa Vinton, Hakan Reçber, Samile Mümin, Öznur Cüre Girdi Buse Naz Çakıroğlu, Sezai Hazır’ın katılımı ile gerçekleşt­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye