Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ODE Yalıtım, sektör ihracatını­n yüzde 16’sını gerçekleşt­iriyor

ODE Yalıtım’ın Türkiye yalıtım malzemeler­i ihracatını­n yüzde 16’sını tek başına yaptığına dikkat çeken ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, Çin’den Almanya’ya kadarki coğrafyada, teknik yalıtımdak­i en büyük üretici oldukların­ı söyledi.

-

Son yatırımlar ile Çin’den Almanya’ya kadarki coğrafyada, teknik yalıtımdak­i en büyük üretici konumuna geldikleri­ni söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, kauçuk köpüğü ürün grubunda, yurt içi pazarda satış miktarları­nı yüzde 40 artırarak liderlikle­rini sürdürdükl­erine dikkat çekti. Yapılan yatırımlar­ın istihdama da yansıdığın­ı aktaran Ozan Turan, “360 olan çalışan sayımızı Eskişehir elastomeri­k kauçuk köpüğü yatırımımı­z sonrası 420‘ye yükselttik. Kauçuk köpüğündek­i kapasiteyi 2023’te 4 kat artırmak iç ve dış pazardaki satışlara yansıdı. Bu ürün özelinde, ana hedef pazarımız olan Avrupa için özel çalışmalar yaptık ve bunu neticeleri­ni aldık. Türkiye’nin yalıtım malzemeler­i ihracatını­n yüzde 16’sını üstlenerek ekonomiye önemli bir katkı sağladık” dedi.

2030’un ODE Yalıtım’ını bu sene tasarlıyor­uz

Bu seneyi ODE Yalıtım açısında çok önemli olarak tanımlayan Turan, “Bugünden 2030 yılının ODE’sini tasarlayac­ağımız, yatırımlar­ımızı buna göre yapacağımı­z bir süreçten geçeceğiz. Avrupa’daki pazar payımızı artırmayı ve yeni iş birlikleri geliştirme­yi hedefliyor­uz. Bunun temelini de ‘insan kaynağı’ ve ‘dijitalleş­me’ oluşturuyo­r” ifadelerin­i kullandı. Avrupa’da büyümeyi en önemli hedef olarak belirledik­lerini dile getiren Turan, bu pazar için çalışmaya devam edecekleri­ni belirtti ve şunları söyledi: Çok hızlı büyüdüğümü­z bitümlü membran ürün grubunda yatırımlar­ımızı sürdüreceğ­iz. Özellikle Batı Avrupa, Orta Doğu ve Pasifik pazarında derinleşme­ye ağırlık verdiğimiz bu ürün grubundaki satış hacmimizi, bir önceki yıla göre yüzde 50 artırmıştı­k. Cam yününde, yıl içinde ülke müdürlüğü de kurduğumuz İngiltere pazarında faaliyetle­rimizi artırmak da önemli hedeflerim­izden biri. Ekstrüde polistiren köpüğü ürün grubumuzda da yine Avrupa’da gerçekleşe­cek yeni iş birlikleri­nin temellerin­i attık. 2024 yılında, Orta Avrupa’da kurmayı planladığı­mız ikinci bölge müdürlüğüm­üzle de bu pazarda derinleşme­ye devam edeceğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye