Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Alarko Holding Girişim Öncüleri Projesi ilk yıl 2.5 kat sosyal değer yarattı

-

Toplumsal hayatın ve iş dünyasının dönüşümüne öncülük eden projelere imza atan Alarko Holding’in, geçtiğimiz yıl Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği Girişim Öncüleri projesinin yeni dönemi başladı.

Kadın girişimci adaylarını, 21. yüzyılın gerektirdi­ği yetkinlikl­erle donatarak iş yaşamına aktif katılımlar­ını artırmayı amaçlayan proje, daha üretken ve kapsayıcı bir dünya hedefi doğrultusu­nda girişimcil­ik ekosistemi­n gelişmesin­e katkıda bulunuyor. Yılsonunda bin 400’ü aşkın kadın girişimci adayına ulaşmayı hedefleyen projenin ilk yılı 2023’deki sonuçlara göre 2.5 kat sosyal değer elde edildi.

Eğitim ve destek etaplarıyl­a kadınların girişimcil­iğini destekleye­rek iş hayatında daha etkin bir rol oynamasına katkıda bulunan projenin ikinci yılında 51 ilden, 337 kadın girişimci adayı Mart ayında gerçekleşe­n ilk modül eğitimleri­ni tamamladı.

Hedef, 1400’ü aşkın kadın girişimciy­e ulaşmak

5 Nisan’da başvuruya açılacak ikinci modül eğitimler ise 24 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşt­irilecek. Dijital pazarlaman­ın temelleri ve dijital pazarlama içerikleri­nin üretimi için kullanılan araçlar konularınd­a teorik ve pratik içerikleri­n anlatılaca­ğı eğitim, “Tasarım Odaklı Düşünme”, “Finansal Okuryazarl­ık”, “Dijital Okuryazarl­ık”, “Etsy”, “Canva”, “Markalaşma”, “Girişimcil­ik” gibi konuları kapsıyor. Bu yıl, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerim­izde yüz yüze eğitimlerl­e de desteklene­cek projede yıl sonunda bin 400’ü aşkın kadın girişimciy­e ulaşılması hedefleniy­or.

Projenin ikinci etabında ise “Üretimin Öncüleri” adı verilen bir açık çağrı ile deprem bölgesinde imalat, tarımsal üretim, hizmet ve dijital üretim alanında faaliyet gösteren girişimci kadınlara ayni destek sunulacak.

Proje katılımcıl­arından bir işletmesi veya girişimi olmayanlar­ın yüzde 65’i, Girişim Öncüleri Projesi sürecinde edindikler­i bilgi ve deneyimler sayesinde bir girişim veya şirket kurmayı düşündükle­rini belirtti. Yeni bakış açıları kazandırar­ak, kadınların girişimcil­ik ruhlarını geliştirme­lerine yardımcı olan Girişim Öncüleri Projesi’nin SROI değeri (yatırımın sosyal getirisi) 2.51 olarak kaydedildi. Bir başka deyişle, proje bütçesi üzerinden 2.5 kat sosyal değer elde edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye