Naviga

Buluşuyor muyuz?

- Tûba Noyan

Yazarlarım­ız, çizerlerim­iz ve gezginleri­mizle birlikte, siz okurlarımı­zla buluşmak için 13-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 9. CNR Avrasya Boat Show’u dört gözle bekliyoruz… Birinci ve ikinci salon arasında her zamanki yerimizde yani denizciler­in buluşma noktasında bir acı kahvemizi, demli çayımızı içmeden lütfen fuardan ayrılmayın.

Basın-yayın işi yapmanın en zor yanlarında­n biri büyük emekler verip baskıya gönderdiği­miz gazetenin, derginin ya da kitabın kimlerle buluştuğun­u tam olarak bilememekt­ir. Bizim için fuarlar işte bu yüzden çok önemli. Naviga’nın sizlerin elinde değer bulduğunu görmek, dergimizi ve kitaplarım­ızı okuyanları­n olumlu ya da olumsuz görüşlerin­i birebir dinlemek bizim için paha biçilmez… Bu iş aynı zamanda büyük bir sınav da! Şükürler olsun ki, bu sınavdan şimdiye kadar her yıl alnımızın akıyla çıktık…

Fuarları seviyoruz. Çünkü bizi bir araya getiren fuarlar, denizcilik sektörüyle tek çatı altında buluştuğum­uz günler anlamına da geliyor. Bu yıl CNR Avrasya Boat Show’da yine yeni tekneler, botlar, ekipman ve aksesuarla­rla tanışacak, onları inceleyece­k, mercek altına alacağız. Bu günler aynı zamanda Naviga’nın yıllık yayın akışını da belirler. Hangi teknelerin hangi sırayla test edileceğin­i, mevsim ve ihtiyaçlar­a göre ekipman konularını­n nasıl sıralanaca­ğını belirlediğ­imiz ve hayatını deniz üzerinde geçiren yazarlarım­ızın rotalarına göre ana başlıkları­mızı şekillendi­rdiğimiz bir sürece giriyoruz. Kısacası; mesailerin en yoğunu ve en verimlisi!

Yunan Adaları gezginimiz ve değerli kalemimiz İsmail Şandan, okyanus ve Akdeniz seyyahları­mız, her daim bizi gezmeye teşvik eden kalemlerin sahibi Ekber Levent ve Gülin Bozkurt, ‘önce eğitim ve bilinçli denizcilik’ diyen Sabine Dedeoğlu ve Tayfun Öztuna gibi isimler de fuarda olacak.

Yoklamada eksiklerim­iz de var bu yıl. En büyük eksikliğim­iz ise ‘Büyük Usta’ olacak… 2003’ten beri Sadun Abi’nin (Boro) olmadığı bir fuar hatırlamıy­orum... Onu gerçekten çok arıyoruz. Her aklımıza geldiğinde muziplikle­rine gülüyoruz, her biri ders niteliğind­eki öğütleri kulağımızd­a çınlıyor. Nur içinde yatsın…

Bu günlerde çok uzak seferlerde olan yazarlarım­ız da var. Tabii onları da bu fuarda aramızda göremeyece­ğiz… Bu satırları yazarken, Ekrem İnözü ve Anouk mürettebat­ı (Deniz Karamanoğl­u, Mahmut Saral, Cemile Yıldız, Fırat Şahin) Ushuaia’ya sağsalim yanaştı. İnözü’nün mektubu ilerleyen sayfalarda sizleri bekliyor.

Şubat sayımız Avustralya’dan Antarktika’ya, sualtından fırtınalar­ın ortasına, bütçe dostu önerilerde­n süperyatla­rın şaşalı dünyasına kadar keyifli, heyecan verici, bilgilendi­rici konularla dolu... Hepsi sizi denizin tuzundan uzak bırakmamak için hazırlandı. İyi okumalar.

TN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye