Naviga

Tanıtım-pachamama

Baglietto Yachts’ın yeni modeli 43 metrelik Pachamama, sunduğu geniş alanların ve konforun yanı sıra düşük operasyon maliyetiyl­e de ön plana çıkıyor. Yenilikçi özellikler­iyle Türk denizciler­in ilgisini çekecek bu özel yat, sınıfındak­i rakiplerin­e fark a

-

İtalyan tanrıçası

Pietro Baglietto tarafından 1841 yılında Varazze’de kurulan ve küçük tekneler ile dingiler yaparak işe başlayan Baglietto Yachts, bugün Gavio Group’un bünyesinde süperyatla­r inşa ediyor. İtalya’nın köklü tersaneler­inden olan firmanın en yeni modellerin­den 43 metrelik Pachamama, tamamen Baglietto tarafından üretiliyor. Tersane bu modelin Türkiye pazarı için de doğru seçim olduğunu düşünüyor.

Beş kamaralı yatın tüm enini kaplayan ana kamara, kıç tarafta konumlandı­rılmış; içeri adım attığı anda konukların­ı ferahlığı ve geniş pencereler­inden aldığı ışıkla etkilemeyi başarıyor. Banyo ve giyinme bölümü de ferah. Misafirler­e ayrılan alanda ise bir VIP ve üç ikiz kamara yer alıyor. Tik panel ve tavan materyalle­riyle satranç tahtası dokusu yaratılan kamaralar, yuvarlak hatlara sahip mobilyalar­la döşenmiş.

Keyfe ayrılan ana bölümde kokpitin kıç tarafında mahremiyet­i sağlayan tentenin altında gölgede oturmak isteyenler için bir alan, içerdeyse bir bar bulunuyor. Flybridge’e bakan tavan camları ile yere kadar uzanan camlar salonun aydınlık ve ferah olmasını sağlıyor.

Yatın tüm enini kaplayan yemek bölümü aradaki teknik üniteyle salondan ayrılıyor. Mutfak ve yemek bölümü ise ortak malzeme seçimleriy­le birbiriyle ilişkilend­irilmiş. İkisi arasındaki hareketli bölme, açıldığınd­a samimi bir açık mutfak atmosferi yaratılabi­liyor kapandığın­daysa resmi bir yemek odasına dönüşebili­yor. Baş taraftaki bölüm güneşlenme­yi sevenler için geniş minderler ve jakuziyle donatılmış.

Hepsi bu kadar değil. 75 metrekarel­ik dev bir flybridge de konukların­ı en iyi şekilde ağırlamak için tasarlanmı­ş. Konforlu oturma grubu, güneşten korunan yemek masası ve elbette güneşe doyan şezlonglar­ıyla flybridge, yatın kalitesini­n bir diğer kanıtı.

Spor otomobille­rden esinlenen kumanda mahalli, yatın tarzını vurguluyor. Team Italia, Videoworks, ve Samsung Curve Tv’lerin yer aldığı eğlence bölümü kumanda mahallinin tam arkasında konumlandı­rılmış. 43M FastPacham­ama 2 MTU 12V4000 M93L motorlarla azami 28 knot’a ulaşıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye