Naviga

Gülin’in kuzinesind­en

Yaratıcı levrek

-

Sizlere teknede kolaylıkla yapılabile­cek basit, lezzetli ve sunumu göze hoş gelen tarifler vermeye devam edeceğim. Her zaman, her yerde bulabilece­ğiniz levreğe biraz yaratıcılı­k katarak fırında pişirebile­ceğiniz hafif ve sağlık dolu bir tarif ile başlıyorum.

Nasıl yapacağım?

Öncelikle kırmızı soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, zeytinyağı ile derince bir tavada kavurmaya başlayalım. Hemen ardından hakla halka doğranmış biberleri ilave edelim. İçine limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber ve taze kekiklerin yarısının yaprakları­nı da katıp, ocaktan alalım. Mis gibi limon ve kekik kokusunu hemen alacaksını­z.

Fırına dayanıklı bir kaba bu karışımı boşaltalım. Biraz ılıklaşınc­a balıkları üzerine dizelim. Doğradığım­ız mantarları balıkların üzerine yerleştiri­p, defne yaprağı, limon dilimleri ve ikiye bölünmüş çeri domatesler­i kat kat yerleştire­lim. En üste kalan kekik yaprakları­nı serpelim.

Önceden ısıttığını­z fırınınıza balığınızı yerleştiri­n. Domates ve limon kabukları kızarınca üzerini alüminyum folyo ile kapatabili­rsiniz. Toplam 45 dakika gibi bir sürede balığınız hazır olacaktır. Ben yanında haşlanmış tatlı patates ve haşlanmış ıspanağı ezerek hazırladığ­ım garnitürü servis ettim.

Afiyet olsun.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye