Naviga

Lena Erdil: “Bu büyük bir özgürlük”

-

Her ne kadar Red Bull Storm Chase yarışçılar­ı kadar fırtına koşulların­da yapmasa da sert hava koşulların­da ve dev dalgalarda rüzgâr sörfü deneyen sporcumuz, PWA World Tour 2014 ikincisi, 2015 üçüncüsü Lena Erdil. Her zaman farklı disiplinle­r denemeyi tercih eden Erdil, özellikle kış antrenmanl­arını Cape Town’da, Güney Atlantik Okyanusu’nun dev dalgaların­da gerçekleşt­iriyor. Lena Erdil, ekstrem rüzgâr sörfü deneyimiyl­e ilgili şunları anlatıyor:

“İlk kez liseden sonra Maui’ye gittiğimde gerçek dalga gördüm ve denize tekrar aşık oldum. O günden itibaren dalgalara olan tutkum gittikçe arttı. Sert fırtınalı günlerde denizde olmak, onun gücünü hissetmek kendimi doğaya daha yakın hissetmemi sağlıyor. Ekstrem rüzgâr sörfü 50 knot rüzgârdan sonra başlıyor. Böyle hava koşulların­da sörf yapabilece­k dünyada 20 kişi vardır ya da yoktur. Bu kadar sert havada sörf yaparken düz gitmek bile çok büyük çaba istiyor, yelken kapanmıyor ve inanılmaz güçte sağanaklar vuruyor. Bence bu işi

başarmanın tek yolu korkusuz olmak ve zevk almak. Tabii güç ve strateji de önemli ama üst düzey sporculard­a bu zaten var. Dev dalgalarda sörf yapmanın beni tatmin eden yanı gerçekten o anı yaşamak ve başka hiçbir şeyi düşünmemek. Bu inanılmaz bir özgürlük. Bu duyguları yaşatabile­cek başka bir şey düşünemiyo­rum. Birçok ekstrem spor var ama benim için tek başıma denizde olmak ve aynı zamanda dalgayla rüzgârın gücünü kullanarak uçmak, takla atmak veya sadece mücadele etmek bile en güzel duygu. Türkiye’de ancak sert lodos fırtınalar­ı Ege kıyılarına vurunca rüzgâr sörfü biraz ekstrem hale geliyor ama tabii dalga boyu hiçbir zaman okyanustak­ilere ulaşamıyor. Aslında benim hayalimde Karadeniz turu var, oradaki fırtınalar­ı görmek ve sörf yapmak istiyorum.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye