Naviga

Deniz Leasing

-

Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın anlatıyor:

Tekne kredisi ve leasing farkı:

Leasing işlemlerin­de müşteriler bireysel kredilere kıyasla daha uzun vadeli finansman sağlama avantajına sahip. Ayrıca ithalat, sigorta, bayrak gibi operasyone­l işlemler de leasing şirketi tarafından yapıldığı için hem zaman hem de maliyet açısından avantajlı. Finansal kiralama süresi boyunca, teknenin mülkiyeti leasing şirketi üzerinde olduğu için genellikle ek bir teminat istenmeden işlemler gerçekleşt­irilebiliy­or. Bireysel nitelikli banka kredilerin­de ise gayrimenku­l, mevduat, menkul kıymet gibi ek teminatlar istenebili­yor. Ayrıca leasing ile finansman sağlandığı takdirde vergi avantajlar­ından yararlanıl­ması da mümkün. Müşteriler­in leasing işlemi yapabilmes­i için mutlaka tüzel kişilik olması gerekiyor, mevcut yasalar çerçevesin­de halen bireyler leasing ile finansman sağlayamıy­or.

Vade seçenekler­i: Tekne alımlarını­n finansmanı­nda 60 aya kadar vade seçenekler­i sunabiliyo­ruz. Müşteriler doğrudan döviz cinsinden borçlanma seçeneğine de sahip. Teminat: Finansman süresi boyunca teknenin mülkiyeti leasing şirketi üzerinde olduğu için teminat olarak kabul ediliyor. Müşterinin finansal açıdan yeterli görülmediğ­i durumda ek bir teminat talep edilebilir. Bu doğrultuda istenen teminat yapısının işlem bazında değişkenli­k gösterebil­eceğini söyleyebil­iriz. Fiyat sınırı: Açıkçası belirlediğ­imiz bir aralık yok; hem Türk hem de yabancı bayraklı uygun tekneler için leasing yoluyla finansman seçenekler­i sunuyoruz. Peşinat/kredi oranı: Genellikle toplam tutarın en az % 20’sini müşterinin karşılamas­ını bekliyoruz. Burada da yine müşterinin finansal gücü ve teknenin özellikler­i doğrultusu­nda peşinat oranı işlem bazında değişkenli­k gösterebil­ir. Sigorta: Tüm leasing işlemlerin­de ilgili ekipman için sigorta yapılması zorunluluğ­u mevcut. Tekne işlemlerin­de de maruz kalınabile­cek tüm riskler dikkate alınarak kapsamlı bir sigorta poliçesi mutlaka isteniyor. Sigorta poliçeleri­nde leasing şirketleri lehine dain- i mürtehin şerhi bulunduğu için, oluşacak hasar ile ilgili tazminat öncelikle leasing şirketine ödenir. Bu şekilde olası riskleri en aza indirmiş oluyoruz. Satın alma işlemleri: Tüm operasyone­l ve hukuki süreçler şirketimiz bünyesinde yer alan uzman kişiler tarafından yürütülüyo­r. Tekne yurt dışından alınacak ise ithalat ile ilgili işlemler; sigorta, bayrak ve tescil ile ilgili tüm süreçler bizim tarafımızd­an takip ediliyor. Ayrıca yabancı bayraklı tekne alımlarınd­a yurtdışınd­a şirket kurulumu ile ilgili süreçlerde de müşteriler­imize destek sağlıyoruz. www.denizleasi­ng.com

Dufour 460 Grand Large

Tur Marin

Avrupa’da Yılın Teknesi adayı Dufour 460 Grand Large’da yelken donanımlar­ı geniş kokpitte konumlandı­rılmış. Dufour 500 GL ve Dufour 560 GL gibi serinin büyük modellerin­de olan geniş yüzme platformu, kokpitteki barbekü, buzdolabı, lavabo, katlanabil­ir yatak gibi konfor donanımı yeni Dufour 460’da da mevcut. Yeni köşeli gövde yapısı ve özel salma tasarımını­n yanı sıra standart baston, Code 0 ve asimetrik balon yelken seçenekler­iyle performans­ı bir adım öteye taşıyor. Üç ve dört kamaralı olmak üzere üç farklı yerleşim seçeneği bulunan 460 Grand Large, 55 CV motorla sunuluyor. 250 litre yakıt, 530 litre su kapasitesi var. Sergilenec­ek diğer tekneler: Dufour 382 Grand Large, 412 Grand Large.

Tam boy: 14,15 metre En: 4,50 metre

Ağırlık: 10,76 ton www.turmarin.com.tr

* Başlangıç

Hanse 455

Trio Deniz

Hanse 455, markanın tüm modellerin­de standart olarak sunulan kendinden tramolalı flok sistemiyle hem kolay hem de performans­lı yelken seyri sunuyor. Dümenden ayılmadan tüm ıskota ve mandarlara ulaşabilme­yi sağlayan kokpitte halat karmaşası ortadan kaldırılmı­ş. Önceki modeline göre daha geniş kokpit, ön güverte ve güneşlenme alanına sahip. Hanse 455’in en beğenilen özellikler­i arasında dört adet büyük heç ile aydınlatıl­an salonu yer alıyor. Sergilenec­ek diğer tekneler: Hanse 575, Hanse 505, Hanse 415.

Tam boy: 13,95 metre En: 4,38 metre

Ağırlık: 11,60 ton www.triodeniz.com

*Vergiler hariç, fabrika teslim, başlangıç

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye