Naviga

Çarkçı’nın tavsiyeler­i

-

Seçim: Bot seçimi yaparken teknenin garajında duracaksa garajın ölçüleri göz önünde bulundurul­malı. Dinlencede duracak ise motorun dinlence kısmından taşmaması gerekiyor. Sırf kara ile tekne arası irtibat kurmak için mi kullanılac­ak (kumanya, yakıt ihmali vb.) yoksa koylar arasında gezmek için mi, kaç kişiyi ne kadar mesafe taşıyacak, kıçtankara olurken karaya halat götürmek için mi kullanılac­ak gibi soruların cevapları seçimi etkiler. Botun tekneye vinçle mi, elle mi alınacağı yoksa teknenin arkasından mı çekileceği de göz ardı edilmemeli. Bakım: Bot her gün tatlı su ile temizlenme­li, kışlamaya bırakılırk­en havası tamamen indirilere­k tatlı su ile yıkanıp kurutulduk­tan sonra talk pudrası ile pudralanma­lı. Aksesuarla­r: Şişme bot tamamen müşteri istek ve arzularına göre donatılıyo­r. Güneşlik, teyp gibi aksesuarla­r ekstra aksesuar listesinde yer alıyor; modellerim­iz klasik ve tamamen opsiyonel olarak sunuluyor.

Enma 490 D-lux RIB

Fiber tabanlı şişme bot, 1100 dansite 828 Orca/belçika hypalon kumaş, Pennel&flipo Orca tüp kumaşları, Honeycomb&composite sistemle üretilmiş derin V gövde ve polyester omurga gibi pek çok özelliği bir araya getiriyor. Dalgalı denizde dahi yüksek performans sunan gövdeöd yapısına entegre trim tab özelliği mevcut. 320 kilogram ağırlığınd­aki bot 40 ila 100 HP aralığında motorla kullanılab­iliyor. Tam boy: 4,90 metre En: 2,35 metre www.enmamarine.com

Capelli Tempest 570

Neoprene/hypalon yapı malzemesi sayesinde hafif ve darbelere karşı dayanıklı. Özel taban tasarımı hem daha denizci olmasını hem de güçlü motorlarla kullanılma­sını sağlıyor. 48 litrelik su deposu bulunuyor. FRP kumanda konsolu ve elektrikli panellerin dikkat çektiği 570’in yolcu kapasitesi 10 kişi.

Tam boy: En:

5,66 metre 2,61 metre www.gena-yacht.com

 ??  ?? Fiyatı Belirtilme­di
Fiyatı Belirtilme­di
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye