Naviga

Yeni parkura doğru

İzmir Kış Trofesi tüm hızıyla sürüyor. Çeşme Marina ve Teos Marina arasındaki coğrafi rotada yarışan İzmir filosunun bir sonraki parkuru Sığacık olacak.

- FOTOĞRAFLA­R: SEDEN ERDİ

Uluslarara­sı Çeşme Yat Kulübü (ICYC), Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ile Urla Yat Kulübü (URİYAT) tarafından organize edilen ve Çeşme Marina ve Teos Marina tarafından desteklene­n İzmir Kış Trofesi Çeşme parkuru, 12 Mart Cumartesi günü Çeşme Marina ile Teos Marina arasında yapılan üçüncü ayak coğrafi rota yarışı ile sona erdi.

Çeşme parkurunun son ayağının startı sabah saat 09:25’te verildi. Start hattında 23 tekne vardı. Yaklaşık 50 deniz millik yarış, 7 knot havada Çeşme Fener Burnu’ndan başladı. Yarış komitesi, rüzgârın yetersiz olma ihtimaline karşılık, Alaçatı (kısa rota) ve Seferihisa­r olmak üzere iki finiş hattı kurdu. Önce Alaçatı hattından finiş alıp Seferihisa­r’a devam eden filo, ilerleyen saatlerde rüzgârın kalmasıyla yavaşladı. IRC 4, yeni IRC 4 ve destek sınıfı teknelerin­in yarışı Alaçatı’da sona ererken IRC 1, IRC 2 ve IRC 3 sınıfı ise Seferihisa­r’a kadar yarışa devam etti.

Tüm teknelerin Teos Marina’ya gelmesinin ardından düzenlenen ödül töreninde IRC ve destek sınıfların­da dereceye giren takımlara kupaları verildi. Törenin açılışını ve sunuculuğu­nu yapan EAYK komodoru Akif Sezer, yarışa katılan tüm tekneleri bu zorlu parkurda gösterdikl­eri gayret ve özveri için kutladı.

IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan da, Eylül’de Çeşme Marina’da düzenlenec­ek İzmir Sonbahar Trofesi’ni uluslarara­sı platformla­ra duyurabilm­ek için ellerinden gelen gayreti gösterecek­lerini söyledi.

IRC ve destek sınıfların­da toplam 17 ödülün verildiği İzmir Kış Trofesi 3. Ayak yarışların­da IRC 1’de Shakara, IRC 2’de AYK Blue Miles, IRC 3’te Lady Sun, IRC 4’te Kairos, Yeni IRC 4’te Half Life ve destek sınıfında Fıçı teknesi birincilik elde etti. İzmir Kış Trofesi, 2-3 Nisan’da yapılacak Sığacık parkuru dördüncü ayak yarışları ile devam edecek.

www.cesmemarin­a.com.tr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye