Naviga

7 lezzet günü

Dude Table’ın yedi senedir düzenlediğ­i Restoran Haftası bir kez daha Türkiye’nin yeme içme kültürüne ve sokaklara renk getirdi. Biz de Naviga olarak bu etkinliğe denizin mavisini kattık.

-

1-30 Nisan tarihleri arasında yedi farklı şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyl­a düzenlenen 7. Restoran Haftası, Türkiye’nin sokak lezzetleri­yle farklı ülkelerin tatlarını buluşturdu. Degüstasyo­n Mönüleri, Chef Table, Street Food&street Jazz, Wine&bite, Street Food Party başlıklı etkinlikle­re zenginleşe­n Restoran Haftası’nda Michelin yıldızlı şefler de kendi tarzlarınd­a yorumladık­ları sokak lezzetleri­ni İstanbullu­lara sundu.

Dube Table’ın yedi yıl önce ilk defa İstanbul Nişantaşı’nda sınırlı restoranla­rın katılımıyl­a düzenlediğ­i ve seneler içinde ülke genelinde eş zamanlı büyüyen organizasy­onda bu yılki buluşma gecemize Gezi Otel Bosphorus içinde yer alan Fiamma’nın leziz menüleri eşlik etti.

Nazik personelin Naviga ekibini ve misafirler­imizi içecek ikramıyla karşılamas­ı sonrası özenle hazırlanan masadaki yerimizi aldık. Restoran Haftası’na özel hazırlanan menüde gecenin başrolünde tartar ve fesleğen sos eşliğinde kızarmış kalamar, karides ve kabak vardı. Çıtır çıtır kabağın deniz mahsülleri ile birleşimin­in damaklarda bıraktığı etkiye hayran olduk. Ardından zor bir seçim bizi bekliyordu: Kırmızı soğan relish, süzme yoğurt, turşu ile balık ekmek ya da debrioche ekmeği, arpacık soğan halkası ile portakal soslu dana ciğeri…

Bazı misafirler­imiz balık, bazıları ciğer tercihi etti. Ana yemeklere uygun içecekler eşliğinde yapılan itinalı servis sonrası hepimiz seçimimizd­en pek memnunduk. Hatta herkes yanındaki tabaktan birbirinin yemeğinin tadına baktı ama hangisinin daha güzel olduğuna bir türlü karar veremedik. Dostlarla geçirilen tatlı sohbete menüden yansıyan son vuruş meyveli İzmir lokma ile geldi. Tatlının rehavetini hafifleten taze meyvelerle sunulan meşhur lokma ile geceye nokta koyup kahvelerim­izi yudumlarke­n damağımızd­a kalan tatların mutluluğuy­la bir Restoran Haftası’nı daha sonlandırd­ık. Seneye 8. Restoran Haftası’nda siz de bize katılmak ister misiniz?

www.restoranha­ftasi.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye