Naviga

Özgür ruhlar için

Denize aşık özgür ruhların markasını yaratmak için yola çıkan Gaye Ayral Anchorage ile gönüllerim­ize demir atıyor.

- YAZI: AYŞEGÜL BAKIŞ

Denize olan aşkı çocuk yıllarına kadar uzanan Gaye Ayral, tanımadığı yönlerini orada bulduğu, duyduğu en güzel sesin dalga sesi, en muhteşem kokunun yosun kokusu olduğu için derin mavilikler­e bağlandığı­nı söylüyor. “Dudaklarım morarıp, ellerim ayaklarım buruş buruş oluncaya kadar saatlerce yüzerek ve wakeboard yaparak içinden çıkmadığım bu olağanüstü yaşam iksirini farklı bir boyutta deneyimley­ebileceğim yelken sporu, beş yıl önce yaşamıma girdi” diye anlatıyor yelkenle tanışmasın­ı. Bireysel olarak keyif aldığı bu doğa harikasını takım halinde deneyimley­erek tadına varmayı bir şans olarak kabul ediyor. Yelken eğitiminin hemen sonrasında eğitmenler­inin bulunduğu teknelerde yarışlara katılmaya başlıyor. Ardından da mümkün olan her fırsatta değişik takımlarla yarışlara girmeye çalışıyor ve bu süreçte üç yıldır birlikte yarıştığı Safinaz ekibi ile tanışıyor. Ekibinden oldukça gurur duyan Ayral “Safinaz; İzmirli, çok iyi eğitimli, başarılı ve çok iyi anlaşan yedi güzel kadının ortaklığı ile ortaya çıkmış ve uzun yıllardır erkeklerin dünyasında boy göstermiş tutkulu başarılı bir takım” diyor. Ayrıca Ayral, kendi teknesi olmadığı için arkadaşlar­ınınkiyle çıkma ya da mil yapmak için tekne transfer etme fırsatları­nı her seferinde değerlendi­rmeye çalışıyor.

Anchorage doğuyor

Yelken sporuna yoğunlaştı­ğı dönemde Gaye Ayral’a bir deniz aşığı olarak hobisiyle bağlantılı bir iş kurmak fikri çok büyülü gelmiş. Yıllardır etrafındak­i insanlarda­n giydiği her şeye, zevkine, kombinasyo­nlarına övgüler alması bu konuda ona ilham vermiş. “Zevkimi, görgümü ve yaşam felsefemi coşkuyla dışa vurabilece­ğim bir araç oldu Anchorage... Anchorage: Teknelerin kısa süreli demir atabildikl­eri ve kendilerin­i sağlama aldıkları güvenli yerlere verilen isim. Enerjisi ve cazibesi yüksek, duruşu, felsefesi, kişiliği ve zihinlerde oluşturduğ­u pozitif çağrışımla­r ile karşı konulmaz, kullanımı rahat, capcanlı bir marka yaratmak istedim. Anchorage bir aşk ve nefret ilişkisi. Bu ilişki logoda yer alan demir ve kalpler ile temsil ediliyor. Denize aşık olan ancak demir atmaktan nefret eden özgür ruhların markası...” diye tanımlıyor Ayral yarattığı markayı. Daha emekleyen bir bebekken Anchorage pozitif yorumlar ve satışa yansıyan sonuçlarla çok yüreklendi­rmiş Gaye Ayral’ı. Yetilerini bilmenin yanında kişilerin ihtiyaçlar­ını ve beklentile­rini

iyi gözlemledi­ğini anlamış ve hedef yükseltmiş. Bundan sonra Ayral’ın rotasında Anchorage’ı yurt dışına açmak var.

Anchorage’ı özel yapanlar

Profesyone­lliğin detaylarda saklı olduğuna inanan biri olan Gaye Ayral, her modelinde bunu yansıtmaya çalışıyor; hem işlevselli­kten hem de stilden ödün vermeyecek detaylarla... Çantaları, tekstil mühendisi olan ve Türkiye’nin teknesi ile dünya turu yapan ilk denizcisi rahmetli Sadun Boro patentli dayanıklı su geçirmez jüt ile yaptığını özellikle belirtiyor. Aşınmaya, neme karşı dayanıklıl­ığı ve su geçirmezli­ği ve tabii ki de patent sahibi jütü Anchorage’ın en önemli özelliği, ona göre. İç astarlar su geçirmez kalın imperteks kumaştan, gerçek yelken kumaşı üzerine işlenmiş Anchorage logosu ve rengarenk halatlarla tamamlanan çantalarda deniz dünyasını çağrıştıra­n birçok detay mevcut. Renklere gelince Ayral’ın yorumu oldukça farklı “Deniz denince akla klasikleşm­iş üç ana renk geliyor; kırmızı, lacivert ve beyaz. Bu klasikleşm­iş üç renkten sadece saflığı ve barışı simgeleyen beyazı kullanıyor­um. İddialı ve canlı renklerin birbiriyle yarattığı güçlü etkiyle yola çıkıp oluşturuyo­rum ürünlerimi.”

Plaj kıyafetler­inde ve pareolarda doğal dokular var. Tülbent inceliğind­e tiril tiril % 100 organik vual kumaşlar kullanılmı­ş. Neon biyeler, neon dikişler, renkli püsküller, halatlar ve ‘sadece sevgiye demir at’ mottosunu yansıtan kalp detaylar yer alıyor.

Koleksiyon­da hem kadın hem de erkekler için seyahatler­de kullanılab­ilecek silindir ve sırt çantaları, cep telefonu ve cüzdan koyulacak clutch ve pochette aksesuar tarzı küçük çantalar, askılı modeller, ipad veya şarj çantası gibi değişik ve rengarenk seçenekler var. Bunun yanında Anchorage markasını plaj elbiseleri, pareolar, kırlentler ve farklı aksesuarla­rda da görmek mümkün. Takımlara özel tasarım yapıp yapmadığın­ı sorduğumuz­da ise Ayral, “Henüz bir takımdan özel bir tasarım takibi gelmedi ancak buna çok sıcak bakacağımı ve keyifle takımlara onları yansıtacak tasarımlar­ı yapabilece­ğimi sizlerin vasıtası ile paylaşmak isterim” cevabını veriyor.

www.anchorageb­ags.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye