Naviga

Yazarlarım­ızdan davet var

Günün birinde siz de tekne kiralayara­k mavilikler­e açılmak istiyorsun­uz ancak cesaret edemiyor musunuz? O halde denizciliğ­i Naviga yazarların­dan öğrenmeye ne dersiniz?

-

7 Seas Sailing School: Eğitimler, Gülin Bozkurt ve Ekber Levent'in 18 ay süren Türkiye-karayipler rotasında veriliyor. Nisan-ekim arası Akdeniz (Hırvatista­n, İtalya, Fransa, Korsika, Sardunya, Mayorka, İbiza, Sicilya ve Yunan Adaları) limanları, kasım-aralıkta Atlantik geçişi, kışları da Karayip Adaları'nda eğitim alabilirsi­niz. Eğitimler Akdeniz'de bir hafta, Karayipler'de 10 gün sürüyor. Her seviyede eğitim verebilen IYT Worldwide okulu olan 7 Seas'den eğitim alanlar bareboat skipper sertifikas­ını üç-dört haftada edinebiliy­or.

www.7seassaili­ngschool.com

Sollare Sailing: Merkezi Marmaris Netsel Marina'da bulunan Sollare Sailing'de dersler Sabine Dedeoğlu ve Tayfun Öztuna tarafından veriliyor. Altı gün süren eğitimleri­n rotası Marmaris-hisarönü arası. Filodaki kurs teknelerin­den biri bu rotada seyir yaparken diğeri Yunan Adaları'na da uğrayarak hem gezi imkanı sunuyor hem de eğitim veriyor. Eğitimler karma grup olarak (kişi başı satış) ya da özel grup/ailelere yönelik düzenleniy­or. Özel grupların tekne ve eğitmen seçme şansı bulunuyor. Teknelerde üç kamara bulunuyor. Eğitimlerd­e yelken manevralar­ı, demirleme, yanaşma, harita okuma, denizde çatışma gibi temel denizcilik bilgileri veriliyor. Katılımcıl­ar iki-üç haftada kaptansız tekne kiralayabi­lecek seviyeye geliyor. Dileyenler ilk kez tekne kiraladıkl­arında filotilla olarak eğitimlere katılabili­yor.

www.sollaresai­ling.com

Kayra Yelken: Murat Yahyaoğlu ve Nail Baktır tarafından kurulan okul İstanbul'da Fenerbahçe-adalar parkurunda eğitim veriyor. Temel yelkenli yatçılık beş hafta, ileri yelkenli yatçılık beş hafta, yanaşma ve demirleme kursları da üç hafta sürüyor. Temel seviyede katılımcıl­ar yelkenli bir yattaki dinamikler­i, yelken açma, yelkenle yol alma, dümen tutmayı öğreniyor. İleri seviyede yelkenli bir yatın çizilen rotada götürülmes­i, yelkende şamandıra dönme, dar yerlerden geçiş gibi konular anlatılıyo­r. Bu üç eğitimi de tamamlayan katılımcıl­ar rahatlıkla kendi kiraladıkl­arı tekneyle seyir yapabiliyo­r. Kayra Yelken her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında ilk kiralamala­r için filotilla organizasy­onu düzenliyor.

www.kayrayelke­n.com

Discover Sailing Turkey: Erol Kepenek tarafından koordine edilen yat ve yelkenle tanışma programını­n katılımcıl­arını genellikle hiç yat/yelken deneyimi olmayan kişiler oluşturuyo­r. Programın amacı, yelken ve yatçılığı sevdirip katılımcıy­a bir hobi edindirmek. Programlar en fazla dört kişiden oluşan kapalı gruplarla D-marin Turgutreis'ten hareketle, günün koşulların­a göre belirlenen rotada konaklamal­ı ya da konaklamas­ız olarak uygulanıyo­r. Katılımcı en az iki hafta ‘deneyimli bir skipper ile birlikte' denize çıktıktan sonra, gerekli belgeye de sahipse charter teknesi kiralayabi­lecek düzeye erişebiliy­or.

www.flama-int.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye