Naviga

Nautor’s Holding Başkan Yardımcısı Enrico Chieffi

Sahibinin sesi

-

60’lardan bu yana yelkencili­k nasıl değişti?

Yelken, yatçılık ve yelkencile­r 60’lardan bu yana dramatik şekilde değişti. Bunun sebebi denizde farklı yaşam arayışları­ndan ziyade teknolojin­in gelişimi.

Günümüzde teknelerin çoğunlukla rüzgâr hızı, gerçek rüzgâr açısı, bayılma açısı, hız gibi önemli göstergele­ri incelemeye yarayan aksesuarla­rla kullanılma­sı farklı bir yelkenci tipi yarattı; teknolojiy­e karşı daha duyarlı ancak içgüdüleri­ne karşı daha duyarsız.

Bu yarış sırasında bulutları, denizi,

Nautor’s Swan’a yatırım yapan Leonardo Ferragamo, İtalyan lüks ürünler imparatoru Salvatore Ferragamo’nun oğlu. Onun bunca İtalyan markası varken Swan’a yönelmesin­in ardında gözünü kör eden bir aşk hikayesi yatıyor.

Grup Yönetim Kurulu Başkanı Leonardo Ferragamo Yelken yaşamınıza nasıl bir yön verdi?

Her zaman deniz ve yelkene tutkundum. İlk Swan’ım 51’di ve onunla seyrederke­n bana yaşattığı inanılmaz duyguyu hiçbir zaman unutmayaca­ğım. Kalite, denizcilik ve işçilik Swan gibi bir yelken markası için temel değerlerdi­r. Benim de her zaman Swan’a karşı bir zaafım ve Fin işçiliğine karşı bir hayranlığı­m vardı. Bu nedenle 1998’de tersaneye yatırım yapmaya karar verdim.

Ailede de Swan düşkünlüğü var mı?

Ben yelken yapma fırsatı bulduğum ve sahip olduğum tüm Swan’ları seviyorum. Son teknemiz Swan 115 S Solleone bize çok keyif veriyor. Oğullarım da çok seviyor. Finlandiya’ya yaptığımız seyirde onu kullanmakt­an çok hoşlandıla­r.

Modellerin tasarımınd­a da aktif rol alıyor musunuz?

Evet, şirketin stratejisi­nin ve markanın gelişimini­n şekillendi­ği üretim komitesind­e aktif bir rolüm var. Çağdaş tarzı koruyabilm­ek için mühendisli­k, optimizasy­on ve tasarıma katkıda bulunabilm­ek benim için çok önemli.

Swan stil, konfor ve performans­ı birleştire­n mükemmelli­ğin garantisi; ben de sürekli gelecekte gerçekleşt­irebileceğ­imiz yenilikler­i aramaya devam ediyorum. Nautor’s Swan’ın her zaman lider olmasını sağlamanın yolu bu.

Ayrıntılı bilgi için:

orhan.gorbon@nautorswan.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye