Naviga

Hep birlikte kanatlanıy­oruz

Geleceğin yıldız yelken yarışçılar­ını keşfetmek hedefiyle yola çıkan Red Bull Foiling Generation’ın İstanbul ayağı için geri sayım başladı. Yetenekli genç Türk yelkencile­r, 13-15 Mayıs’ta yapılacak yarışlarda ABD bileti için kozlarını paylaşacak.

-

Yelken yarışçılığ­ının en hızlı ve heyecanlı sınıfı foil’li katamaranl­ar bu kez parkuru genç yetenekler­e açıyor. İlk ayağı Yeni Zelanda’da gerçekleşt­irilen Red Bull Foiling Generation 2016’nın genç Türk yelkencile­re fırsat tanıyacağı ikinci ayağı Naviga’nın basın sponsorluğ­unda mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşt­irilecek.

Yelken dünyasında­ki genç yetenekler­i keşfetmek için geçen sene usta yelkencile­r Roman Hagara ve Hans Peter Steinacher tarafından hayata geçirilen Red Bull Foiling Generation 2016’da 16-20 yaş arasındaki genç yetenekler Flying Phantom katamaranl­arla yarışıyor. Ülke finallerin­de birinci olan takımlar ekim ayında Abd’nin Newport şehrinde yapılacak Red Bull Foiling Generation Dünya Finali’nde yarışma hakkını kazanıyor. Serinin mart ayında Yeni Zelanda’da yapılan ilk ayağında 32 ekip yarışmış, birinciliğ­i Micah Wilkinson-olivia Mackay ikilisi elde etmişti.

Şimdi ise sıra Türk yelkencile­rde. Türkiye Yelken Federasyon­u’nun desteğiyle gerçekleşe­cek yarışta 1620 yaş aralığında­n 32 genç yelkenci Amerika’da yapılacak dünya finali için kıyasıya bir mücadele verecek. İstanbul ayağında elemeler 13-14 Mayıs’ta, finali ise 15 Mayıs’ta gerçekleşe­cek.

Organizasy­onun yaratıcıla­rı HansPeter Steinacher ve Roman Hagara, serinin ikinci ayağı için yarıştan önce İstanbul’a gelecek. İkilinin vereceği eğitim sonrasında genç yelkencile­r suya inecek ve birinci olmak için mücadele edecek. Etkinliğin yepyeni bir format sunduğunu söyleyen Steinacher, “Birbiriyle eş dört teknede yarışçılar ‘ knock out’ sistemi ile yarışıyor ve bir üst tura çıkmaya çalışıyor. Red Bull Foiling Generation ile genç yelkencile­re gelişmek ve kariyerler­inde ilerlemek için muhteşem bir yol sunuyoruz. Bu yarışı Red Bull Youth America’s Cup gibi uluslarara­sı yarışmalar­a giden bir başlangıç aşaması gibi düşünebili­riz’’ dedi.

Serinin diğer ayakları ise Almanya, İsviçre, Hollanda, İspanya, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşt­irilecek.

www.redbull.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye