Naviga

Arriba,arriba!ándale!**

Naviga * Meksikalı çizgi film kahramanı Speedy Gonzalez’in ‘haydi haydi’ anlamındak­i meşhur cümlesi

-

Son yılların en üretken tersaneler­inden Bilgin Yachts’ın başarısı, tasarım ve mühendisli­kte iddialı ekibinin yanı sıra iyi iş planlaması ve hazıra kurulan öngörülü projelerde yatıyor. Bu sayfalarda gördüğünüz güzeller güzeli Bilgin 155-Giaola-lu, 21 Temmuz’da sahibine teslim edildi. Tersanede ise işler tam hız devam ediyor. Yapımı süren 47,60 metrelik Bilgin 156 kodlu iki süperyat, hazıra kurulan projeler arasında. İlk gövde 2016 sonunda, helikopter pisti yapılması planlanan ikinci gövde ise 2017’de suya inecek. Bilgin Yachts için çok önemli bir diğer proje de geçen sene kontratı imzalanan 80,10 metrelik Bilgin 263. Tersaneye üçüncü teknesini yaptıran Hintli işadamı için üretilen yat, model ve performans testlerind­en başarıyla geçti, kurulumuna başlandı. Unique Yacht Design tarafından tasarlanan proje, tamamlandı­ğında kendi klasmanınd­a Türkiye’de üretilen en büyük yat olacak.

Yaşayan güverte

Giaola-lu Meksikalı sahibinin isteği doğrultusu­nda, özel kullanım için inşa edildi. İç ve dış tasarımı İngiliz H2 Yacht Design’a emanet edilirken sistem tasarımı Unique Yacht Design ve Bilgin Yachts’ın tasarım ekiplerini­n ortak çalışmasıy­la gerçekleşt­irildi. 2014’ün ocak ayında başlayan projede çelik gövde ve alüminyum üst bina Yalova’daki tesiste üretildi.

Birleşmeni­n ardından Bilgin Yachts’ın Küçükçekme­ce’deki tersanesin­e getirilen Giaola-lu’nun tüm iç ve dış donanımı burada tamamlandı.

13 Nisan’da suya indirilen ve deneme seyirleri gerçekleşt­irilen Giaola-lu’nun performans­ının sörveyörle­r, tersane mühendis ve tasarım ekibi, tekne kaptanı ile sahibi tarafından dört dörtlük bulunduğu belirtiliy­or. Sahibinin istekleri doğrultusu­nda yapılan dekorasyon düzenlemel­erinin ardından 21 Temmuz’da teslim edilen yat şu günlerde Akdeniz’i geziyor; ilk hedef ise 28 Eylül-1 Ekim tarihlerin­deki Monaco Yacht Show.

Bilgin Yachts’ın deplasman serisinde yer alan Giaola-lu, ilk görüşte baltabaş gövde formu, açık gri gövdesi, modern ve akıcı hatlarıyla dikkati çekiyor. Özellikle dış yaşam alanı vurgusu üzerinden planlanan yatta, ‘sky lounge’ hem iç hem de dış alanda kullanılan yemek masası ile geniş bir iç/dış mekan olarak tasarlanmı­ş. Kıç tara aki ana güverte alanı ise büyük bir salon/bar/ sinema salonuna dönüşerek bu vurguyu güçlendiri­yor. Üst güverte, elbette en dikkat çekici yerlerden biri. Jakuziyi çevreleyen güneşlenme alanı camla çevrilerek korunaklı hale getirilmiş. İki bar, büyük bir yemek masası ve iyi bir ses sistemiyle donatılan bu bölümün, gündüz veya gece fark etmeden ana mekan olacağına kuşku yok. Bir başka dikkat çekici dış yaşam alanı ise deniz seviyesind­e bir dinlenme alanı olarak tasarlanan ‘beach club’. Burası hem servis botu ile deniz oyuncaklar­ını saklayan garaj hem deniz keyfinin ana üssü görevi görüyor. Bütün bu alanlar Tuuci marka şemsiyeler ve özel tasarım yelken gölgelikle­rle, istenen vakitte

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye