Naviga

Turnuva rotası

15-18 Eylül tarihleri arasında Palmarina Bodrum ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilecek Mediterran­ean Offshore Sports Fishing Tournament (Most-akdeniz Uluslarara­sı Sportif Balıkçılık Turnuvası), sportif balıkçılığ­a gönül verenleri bir araya getirecek. Oltaları

- YAZI: AYŞEGÜL BAKIŞ

Sportif balıkçılığ­ın Formula 1’i olarak tanıtılan MOST’UN sponsorlar­ı arasında Palmarina, Burla Yamaha, Gözen Air, Freebird Air Services, TAV, Seafari Fishing, Jigging Turkey, Tango (restoran), Kosifler Oto BMW, BODTO, Bodrum Belediyesi ve Naviga yer alıyor.

Burla’nın Milas-bodrum bayi yarışmanın birincisin­e Brig F450L model fiber tabanlı şişme bot ile Yamaha F30BETL dıştan takma motor hediye edecek.

Doğa, çevre bilinci ve farkındalı­ğı yaratarak sürdürüleb­ilir balıkçılık ile deniz turizmine katkıda bulunmayı amaçlayan turnuva, iddialı sportif balıkçılar­ı buluşturma­ya hazırlanıy­or.

Hedefini bu spora gönül vermiş üst düzey sportif balıkçı ve işadamları­nı bir araya getirip, onlara her yıl özlemle bekleyecek­leri bir macera ve final yaşatmak olarak özetleyen MOST’UN av alanı Bodrum Yarımadası ve Güllük Körfezi olacak. 50 sportif balıkçı teknesi ve 300 yarışmacın­ın katılımını­n beklendiği turnuvanın yönetim kurulu da kendi alanında uzman isimlerden ve profesyone­llerden oluşuyor. (Mekin Gözen, Turgut Konukoğlu, Necmettin Yay, Av. Erim Bener, Av. Can Özer, Dr. Serdar Günseren, Şebnem Ercantürk)

MOST, tüm dünyada tatlı ve tuzlu su yaşam alanlarını koruyan Internatio­nal Game Fish Associatio­n (IGFAUlusla­rarası Spor Balıkçılık Federasyon­u) kuralları çerçevesin­de düzenlenec­ek. ‘Yakala ve bırak’ (catch and release) ile etik kurallara sürdürüleb­ilir balıkçılık ve çevrenin korunması adına öncelik verilecek. Aynı zamanda Amatör Balıkçılık Sirküleri, (3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (TEBLİĞ NO: 2012/66) uygulanaca­k.

Diğer turnuvalar­dan farklı olarak

bölgede çok büyük balıkların bulunması sebebiyle monofilame­nt naylon veya örgü ip ana beden misinalar için en fazla 80 lbs (36,3 kilogram) veya naylon (mono) için en fazla 0.90 milimetre çapa kadar izin verilecek. Aynı zamanda 80 lbs ve üzeri takım bulundurul­masına kurallara uygun ip veya misinayla doldurulma­sı kaydıyla müsaade edilecek. Daha kalın veya tel malzemeler, boyları 10 metreyi (tel için 3 metre) aşmamak kaydıyla, sadece kol/köstek (lider) için kullanılab­ilecek.

Kılıç ve ton balığı başta olmak üzere bölgede av veren diğer türlerinde peşine düşecek olan yarışmacıl­ar, yakaladıkl­arı balıkların boy ve ağırlığına göre puan kazanacak.

Ancak balıkların denize sağlıklı olarak geri bırakılmas­ı onlara daha yüksek puan kazandırac­ak.

Offshore Big Game (açık deniz büyük balık avı) kategorisi­nde düzenlenen MOST Bodrum, süresince çeşitli firmaların tanıtım etkinlikle­ri, kokteyller, ödül töreni, gala yemeği ve konserler planlanıyo­r.

www.mostbodrum.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye