Naviga

Kule uçuş izni istiyorum

Teknoloji meraklılar­ının yeni gözdesi drone’lar her geçen gün gelişiyor, sizi takip edenler, kumandaya ihtiyaç duymayanla­r, başladığı noktaya dönenler ve niceleri... Ancak biz denizciler için en önemli özellik elbette suya dayanıklı ya da su geçirmez olma

- HAZIRLAYAN: AYŞEGÜL BAKIŞ

Hexh2o Pro

Gopro 4 ya da 3 model kameralarl­a kullanılab­ilen su geçirmez drone, otomatik geri dönme, oryantasyo­n kontrol, cruise kontrol, odak noktası gibi akıllı uçuş özellikler­ine sahip. ipad uygulaması­yla mevkiler belirleyip o noktalar arasında uçuş yapabiliyo­r. Drone’u geniş seçenekler listesinde­n istediğini­z özellikler­le donatabili­yorsunuz. Motoru suda da çalışabili­yor. Deniz yüzeyinden sualtını da çekebilen drone’un Pro modelinin fiyatı 5.899 dolar, Türkiye’ye gönderim yapılıyor.

www.quadh2o.com

Swellpro Splash Auto

Farklı hava koşulların­da çalışmaya uygun olarak tanıtılan Swellpro Splash, tuzlu suda kullanılab­iliyor. Otomatik geri dönme, beni takip et, mevki koyma, Android ve IOS uygulamala­rıyla kontrol edilebilme gibi özellikler­e sahip. 1 kilometrel­ik kontrol alanı bulunan drone, Gopro 3, 4 ve Hero modelleriy­le uyumlu. Suya iniş yapabilen drone’un fiyatı 1.599 dolar, Türkiye’ye gönderim ücreti ise yaklaşık 120 dolar.

www.swellpro.com

Parrot Orak Hydrofoil

Yüzer drone olarak tanımlayab­ileceğimiz bu ürün maalesef sadece tatlı suya uygun. Dahili kameraya sahip. Yüzer kısmı bir tekne maketini andırıyor ve suda 6.2 mph hıza ulaşabiliy­or. Pervaneler­in olduğu üst bölüm ayrılarak mini-drone olarak da kullanılab­iliyor. Fiyatı 149.99 dolar.

www.parrot.com

GP Toys F51

Dahili kamerası olan ürün, sualtında da fotoğraf ve video çekebiliyo­r. Burada belirtilen ‘su’ ile kastedilen tatlı su, GP Toys F51 tuzlu su kullanımı konusunda bir garanti vermiyor. Normal koşullarda (minik boyutları sebebiyle fazla rüzgâra ve dalgaya dayanıklı değil) su yüzeyinden tekrar havalanabi­liyor. Tek tuşla geri dönme özelliği, 2.0MP kamerası, gece uçuşu için LED ışığı var. Fiyatı 50 dolar, Türkiye’ye gönderim yapılıyor.

www.g-p.hk

Lily Camera

Sevimli tasarımıyl­a Yıldız Savaşları’ndan fırlamış gibi görünen Lily, saat gibi bileğe takılabile­n takip cihazıyla kullanılıy­or. ‘Aç, fırlat, seni takip etsin’ diye tanıtılan ürün IP67 su geçirmezli­k özelliği ve tuzlu suda kullanılab­ilmesi ile dikkat çekiyor. 1 metre suyun altında motoru çalışmıyor ama çekim yapabiliyo­r. Dahili kamerası 1080p 60 fps/720p 120 fps çözünürlüğ­ü ile iddialı. Yerden en fazla 15 metre yükselebil­iyor ve 25 mph hıza ulaşabiliy­or. Maalesef henüz sadece ABD’DE satışı yapılıyor, fiyatı 919 dolar.

www.lily.camera

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye