Naviga

Dersimiz navigasyon­5

Geçen sayıda elektronik cihaza bakarak teknenin pozisyonun­u okuyup haritaya koyduk. Şimdi sıra rotamızı çizmeye geldi.

- YAZI: SABİNE DEDEOĞLU, TAYFUN ÖZTUNA

Temel bilgiler

Bir tekne tam Kuzey Kutbu’na doğru hareket ettiğinde dünya üzerinde bir boylam yukarı doğru gider. Kullandığı­mız Merkator Projeksiyo­n haritaları­nda (Mayıs 2016 sayısında anlattığım­ız) boylamlar ve enlemler birbirine dik (90˚) olur. Yani harita üzerinde tam yukarı doğru bir çizgi tam kuzeye doğru gider. (Şekil 1)

Şekil 2

Şimdi tam doğuya doğru hiç sapmadan gittiğiniz­i farz edelim. Bu kez de haritanın sağ tarafına doğru bir enlem üzerinde gidiyor olacaksını­z.

Tam batıya doğru gittiğiniz­de ise bunun tam tersi yönde; bir enlem üzerinde ve haritanın sol tarafına doğru gidersiniz. (Şekil 2)

Teknenin etrafına bir daire çizelim ve tam ortasına teknemizi oturtalım.

Bir tam dairenin 360 derecesi vardır ve biz teknenin rotasını derece olarak bildiririz. Kullandığı­mız dairenin başlangıç noktası (yani 0 derecesi) Kuzey Kutbu’na doğrudur (yani saat 12’de gibi), doğuya doğru döndüğümüz­de 90˚ (saat 3), güneye doğru 180˚ dönüldüğün­de (saat 6), batıya doğru 270˚ ise (saat 9) olarak bilinir. (Şekil 3)

Tam doğuya doğru giderseniz rotanız 90˚’dir. Gerçek dünyada ve haritada kullandığı­nız dereceler ‘gerçek derece’ (true degrees) olarak adlandırıl­mıştır.

Elektronik aletlerin yardımıyla

Tekne hareket ederken GPS, sürekli tekne pozisyonun­u ölçer ve gerçek rotanızı (COG= Course Over Ground) gösterir. GPS menüsünde dereceleri ‘gerçek derecesi’ (TRUE) olarak ayarlayabi­lirsiniz. Öyle yaparsanız GPS’IN gösterdiği rakamları doğrudan haritaya işleyebili­rsiniz.

Rotamızı nasıl çizeriz?

Naviga’daki navigasyon konumuzun ilk dersinde gerekli aletlerden bahsetmişt­ik. Deniz haritası ve kurşun kalem yanında iki adet üçgen cetvel veya bir adet paralel cetvel veya Breton plotter cetveli gerekir.

Değişik cetvel kullanımın­ı bir örnek ile göstermek istiyoruz:

COG: 90˚ (T)

En kolay ve doğrudan çizebilece­ğiniz: I. Breton plotter

1.

90˚ cetvelde ayarlayın. Cetveli olduğunuz pozisyona koyun.

3. Cetvelin üzerindeki kuzey noktası (N) haritanın üst tarafını göstersin yani yuvarlağın içindeki kareler haritadaki dikey ve yatay çizgilere paralel olacak.

4. Cetvel üzerindeki oka doğru tekne hareket edecek şekilde rotanızı kurşun kalem ile çizin.

II: Başka bir cetvel ile

Breton plotter yanınızda yoksa haritada olan pusula gülünü kullanarak farklı cetveller ile rota çizebilirs­iniz.

Her haritada en az bir pusula gülü bulunur.

‘Gerçek dereceleri’ pusula gülünün dış dairesinde­n okuyabilir­siniz. 90˚ (T) çizelim: Cetveli, pusula gülünün orta noktasında­n geçirip 90˚ tutun. Cetvelin açısını değiştirme­den pozisyon noktasına getirin ve aynı yönü çizin. Böylece rotanızı haritaya çizebilirs­iniz. Bir kişiden fazlasının harita üzerindeki işaretleri okuması gerekiyors­a belli bir yazım şeklini kullanmanı­z gerekir. Sollare Sailing IYT (Internatio­nal Yachtmaste­r Training Worldwide) ve TUYEP (Türkiye Yelken Eğitim Programı) lisanslı okul olarak kullandığı­mız en önemli işaretler:

Bilgimizi toparlayal­ım (Naviga Ağustos sayısında gösterdiği­miz gibi)

Gps’ten pozisyonum­uzu okuyup haritaya çizelim: Saat 10:00’da 36˚ 38’ 400 N ve 027˚ 56’ 300 E’de bulunuyoru­z.

COG 35 derece (T) 5 knot hız ile gidiyoruz. Saat 11:00’de olacağımız pozisyonum­uzu tahmin edelim (parekete).

Hesap: Eğer rota ve hızında sapma olmamış ise yarım saatte 2,5 deniz mili gitmişiz ve bunu haritaya şöyle çizebiliri­z:

Ekim ayında manyetik pusula kullanmak için gerekenler­i anlatacağı­z. O zamana kadar evde biraz ders çalışabili­rsiniz. Yoksa siz hala kendinize bir harita almadınız mı?

www.sollaresai­ling.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye