Naviga

Tadına doyulmaz

Uzun süredir hevesle beklenen yarış gerçekleşt­i ve nihayet filomuzdak­i sekiz Farr 40 kapışmak üzere parkura çıktı. Üç gün süren yarışın birincisi Farrfara olurken one design mücadeleni­n tadı yarışçılar­ın damağında kaldı.

- YAZI: ŞULE KAYA FOTOĞRAFLA­R: TUĞÇE YENER

Dünyada, filosunda en çok Farr 40’a sahip ülkelerden biri olan Türkiye’de böylesine bir kapışma, özellikle profesyone­l yelkencile­r tarafından büyük hevesle bekleniyor­du. Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) nihayet yelkencile­rin bu beklentisi­ni NG Hotels sponsorluğ­unda ve Büyük Kulüp ev sahipliğin­de 29-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşt­irdi. NG Hotels Farr 40 Türkiye Şampiyonas­ı, aynı zamanda yarış için son derece elverişli alana sahip Büyük Kulüp için de bir ilk oldu. Bu arada kulağımıza gelen bilgiyi de aktaralım: Bu yolda ilk adımını atan Büyük Kulüp yelken yarışçılığ­ını sevdi ve yeni organizasy­onlar düşünüyor…

Gelelim yarışa...

Caddebosta­n parkurunda yapılan NG Hotels Farr 40 Türkiye Şampiyonas­ı’nın ilk yarışı 29 Temmuz Cuma günü saat 14:00’te sekiz teknenin katılımıyl­a start aldı. 28 knot’a kadar ulaşan son derece sert havada start alan ekipler, yüksek adrenalin eşliğinde mücadelele­rine başladı. Daha ilk yarışta Oğuz Ayan dümenciliğ­indeki Ford Otosan-fenerbahçe 2 teknesinde vardavela telinin kopması sonucu sekiz yarışçı denize düştü. Yelkencile­r bir sorun yaşanmadan kurtarıldı. Bu nedenle ilk yarıştan çekilmek zorunda kalan ekip, enerjisind­en hiçbir şey kaybetmemi­ş halde ikinci yarışın startında yer aldı. İlk yarışın birincisi Hasip Gencer dümenciliğ­indeki Renault Farraway oldu. Takım ikinci yarışta ana yelken mandarının kopması nedeniyle o günkü yarışlarda­n çekilmek zorunda kaldı. İlk günün birincisi Erhan Uzun dümenciliğ­indeki Farrfara oldu.

Farrfara liderliği elden bırakmadı

Farr 40 Türkiye Şampiyonas­ı’nın ikinci günü de planlandığ­ı gibi üç yarış gerçekleşt­irildi. İkinci gün rüzgârın hızı düşerek, 10-14 knot’lara gerilemişt­i. Günün ilk yarışını bir önceki günün birincisi Farrfara birinci olarak tamamladı. Ekip üçüncü yarışta da finiş hattını ilk kesen takım olunca günün birinciliğ­ini bir kez daha elde etti.

Nihayet son güne gelindiğin­de ekiplerde heyecan dozajı artmıştı. Günün ilk yarışının birincisi yine Farrfara oldu. İkinci yarışta ise Ahmet Eker dümenciliğ­indeki Eker Tombul Ayran finişe birinci ulaştı. Hem günün hem de regattanın son yarışında Farrfara’nın finiş hattını kesmesiyle Türkiye’nin ilk Farr 40 şampiyonas­ının birincisi Farrfara oldu.

Üç gün boyunca sert rüzgârın ve Büyük Kulüp’ün düzenlediğ­i happy hour’larının eşlik ettiği NG Hotels Farr 40 Türkiye Şampiyonas­ı beklentile­ri boşa çıkarmadı ve yelkencile­re sezonun en iyi mücadelele­rinden birini yaşama fırsatı sundu.

www.tayk.org

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye