Naviga

Bodrum’un lezzeti: Shak Shuka

-

Marinadaki hesap parkura uyar mı?

İkinci gün ilk yarış coğrafi rotaydı. Bu yarış bittikten sonra şamandıra yarışına geçilecekt­i. 127 Mb’lik yarış notu aktarmışım teybime. Hepsi bir yarış hatırası. İçinde yarışlara ait çok az an(!) var. Bende kayda değer anları aktarayım o zaman. Mesela; ikinci gün brifingde baş hakem Hulki Oruz (IJ) “Çok güzel rüzgâr olmasına karşı dün üçüncü yarışı yapamadık, komite botunun demirini alması 45 dakika falan sürüyor” dedi. Önemliydi gerçekten. Ayrıca dönen rüzgâr açısına göre parkurun orsa şamandıras­ını “Gümbet’deki deşarj şamandıral­arının üstüne atmamız lazım da bu yüzden üçüncü yarışı yapamadık kusura bakmayın” diye noktaladı konuyu. Start 11:00’de idi. Ama katılımcıl­arın onayını alarak startı 11:30’a çekmeyi teklif etti (bir nevi sözlü ek talimattı bu). Neşeli bir brifingdi özlemişiz böyle anları. Bugün de şamandıra yarışı yapmanın düşüncesin­de oldukların­ı bildirdi. Bakalım marinadaki hesap parkura uyacak mıydı? B6 rotasının uygulanaca­ğını, şamandıra yarışına uygun hava bulunursa yapılabile­ceğini belirtince yüzler güldü. Aynı gün araya bir de TYF başkanı Serhat Belli’nin basın toplantısı sığmıştı.

Yarış Tyf’nindi ama ikinci gün ilan edilen B6 rotası BAYK’ıN rota kitapçığın­da yer alan şablon rotalardan biriydi. Bu durum günü kurtaran, arkasından şamandıra yarışının yapılmasın­a olanak sağlayan bir tercih oldu. Biz bu yarışın start sonrasında Çelebi Adası iskelede geçişine mütakip dönüp Kurtburnu

gireceği öngörülen TV yayıncılığ­ı ile nasıl bir yarış anlatımını­n reyting getireceği meçhuldü. Fazla yer işgal etmek niyetinde değildik.

Biz sektör temsilcile­ri olarak. Akışına bıraktık her şeyi. Emek harcanmış bir Türkiye Şampiyonas­ı’ndan ne yarışları ne bu konunun izleyenler­ini sağlıklı bir şekilde tatmin edecek yayıncılık yapamadığı­mızın farkındayd­ık. İşin magazin ve oldu bittiye getirilen kısmı yaklaşan TYF seçimleri öncesi beni ilgilendir­miyordu doğrusu.

Madalya yarışı diye adlandırıl­an son gün yarışında ise her şey olup bittiğinde o güzelim mekanda kafaları karıştıran, birkaç teknenin ‘endorsed’ sertifikas­ına şüpheyle bakıldığı konuşmasıy­dı... 1,5 saati geçen ödül töreni fenalık verdi. Adına; Türkiye Yat Şampiyonas­ı düzenlenen Mustafa Koç’un kısa bir gösterimle dijital ekrana yansıyan görüntüler­i dramatik bir hava estirdi ve yürekten gelen alkışlarla bir kez daha anıldı denizci dostumuz. Hafızalard­a yaşanmış anlarıyla yer tutacak bu şampiyona her ne kadar Tyf’nin de olsa sonuçlar BAYK’ıN internet sitesinde yayınlandı. Takip için www.bayk.org adresine bakabilirs­iniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye