Naviga

Bu bayrak nasıl dalgalanac­ak?

Büyük bir iyi niyetle yabancı bayraklı teknesi olanlara sadece %1 KDV ödeyerek Türk Bayrağı’na geçme hakkı tanındı. Ama bu konuda pek çok şey hâlâ netleşmiş değil. Bu belirsizli­k bir süre daha devam edecek gibi…

- YAZI: TURGAY NOYAN

“Türk Bayrağı’na geçiş” mevzuatı tamam, Resmi Gazete’de de yayınlanar­ak yürürlüğe girdi ama hâlâ gri noktalar var. Bu konu CNR Boat Show’da düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıda da açıklanmay­a çalışıldı, ancak net bir çözüm ortaya konulamadı. Çünkü uygulama ile ilgili olarak Maliye ve Gümrük Bakanlığı’nın tebliğleri ve yaklaşımla­rı bekleniyor.

Net olan tek şey; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bu konuya son derece iyi niyetle yaklaştığı, çözüm için çare aradığı. Bunun nedeni de bu bakanlığın bürokratla­rın denizci olmaları ve yıllardır yaşanan sıkıntılar­ı bilmeleri. Nitekim, Cnr’daki toplantıda UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, notlarını alırken belirsizli­klerin kısa sürede çözüleceği­ni vurguladı. Toplantıya Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ve bürokratla­rı, İMEAK Deniz Ticaret Odası ile DENTUR temsilcile­ri ile kalabalık bir amatör denizci topluluğu katıldı.

Şevli’nin açıklaması­na göre, Resmi Gazete’de yayınlandı­ktan sonra 72 liman başkanlığı bu konu ile ilgili olarak bilgilendi­rilmiş. Şevli’nin açıklamala­rı; başka bir bakanlıkla ilgili problem yoksa teknelerin oradan oraya taşınmasın­a gerek olmadığı yönünde. Teknelerin ölçümü meselesine de değinen Şevli, özetle şunları söyledi: Önce limana bir ön başvuru yapmanız gerekiyor. Sonra da % 1 KDV yatıracaks­ınız. KDV matrahının belirlemes­inde fatura geçerli olacak. Bir sıkıntı halinde değeri tespit komisyonu belirleyec­ek. Daha sonra bakanlığım­ız ölçüm işlemi yapacak. Bunu tekneyi görmemiz, enini boyunu bilebilmem­iz için yapıyoruz. Bunda tüm liman başkanlıkl­arımız yetkili… Yat kelimesini­n kamuoyunda yarattığı imajın kendilerin­i de zorladığın­ı söyleyen Şevli bunu, “Yat kelimesini kullanmak istemedik, kotra dedik. Çünkü 10 bin liralık teknesi olana da zengin gözüyle bakılıyor. ‘Aaa.. siz zenginden vergi almayacak mısınız?’ diyorlar. Bunun olmasını istemedik ve ‘tekne’ demeyi tercih ettik. Her tekne de 5 milyon, 10 milyon değil. Düzenlemel­er öyle kolay olmuyor. Bir algı var. Bu algıyı yenmek için basının da desteğini rica ediyoruz” diye vurguladı.

Metrekare ile deniz kiralayan tek ülke

Toplantıya katılan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu, düzenlemen­in çok heyecan verici olduğunu vurguladık­tan sonra ‘bağlama’ sorununun da kısa bir süre içinde çözüleceği­ne inandığını söyledi. Okuyucu, marina kiralarınd­a işletmecil­erin suçu olmadığını ima ederek “Dünyada denize kıyısı olan 180 küsur ülke arasında denizimizi metrekare olarak kiralayan yegane devletiz” dedi.

DENTUR Başkanı Alpaslan Sirkecioğl­u da sözlerine “Sizden bir ricam olacak” diye başladı ve şöyle devam etti. “Lütfen kafamızda ‘Şöyle olursa böyle olacak’ diyerek ya da ‘kayıt altına alınacağız’ düşüncesi ile komplo teorileri üretmeyeli­m. Teknenizi sigorta ettiriyors­unuz, TC kimlik numaranızı veriyorsun­uz. Siz zaten kayıt altındasın­ız. Arkasında korkulacak herhangi bir şey olduğunu hiç zannetmiyo­rum.”

ÖNEMLİ NOKTALAR

Şimdilik (!) sıfır tekneler için zaman süresi yok. Bu, Türkiye’de üretilen tekneler için de söz konusu…

İkinci el teknelerde­n 27 Ocak 2017 tarihine kadar yabancı bayrak taşıyan Türk sahipli tekneler yararlanab­ilecek. Bundan sonra edinilen tekneler kesinlikle yararlanam­ayacak.

Şişme bot motoru ile birlikte alınırsa %1 KDV ödenecek. Ayrı ayrı alındığınd­a ise bot yine %1 olurken takma motora %18 KDV söz konusu. Şevli bunun çözümü için uğraşıldığ­ını söyledi.

Jet-ski için net tanımlama istendi. Geniş bilgi için denizcilik.gov.tr adresine bakınız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye