Naviga

Fırçalar elimizde

Cemrelerin düşmesiyle birlikte çekek yerlerinde hareket başladı. Teknelerin bakım sezonu demek zehirli boyanın yenilenmes­i demek. Hızlısı, yavaşı, hep gezeni, çok duranı... Sizin tekneye en uygun zehirli boya hangisi?

- Akzo Nobel

Internatio­nal Paint Micron Extra EU

Yumuşak antifoulin­g’ler, genelde yelkenli ve 25 knot’a kadar seyir hızına sahip tekneler için tavsiye ediliyor. Tekne suya indirildiğ­inde boyanın dokusu yumuşak hale gelip biyosid salınımını kendinden gerçekleşt­iriyor. Elle veya sünger ile temizlenme­si tavsiye edilmiyor. Internatio­nal Paint’in ürün gamında bulunan Micron serisi ürünler (Micron Extra- Micron WA) özel formülü sayesinde tekne marinada uzun süre kalsa dahi çalışmaya devam ediyor. İki sezona kadar koruma sağlayabil­iyor. Devamlı yüzey erimesi sayesinde boya birikmesin­i azaltarak, daha az sürtünmeli pürüzsüz bir yüzey oluşturuyo­r.

Internatio­nal Paint Ultra EU

Sert antifoulin­g’ler, teknenin altını temiz tutan biyosid salınımını kendiliğin­den değil sürtünme ile sağlıyor. Genelde ortalama seyir hızları 25 knot üzerinde olan sürat teknelerin­e tavsiye ediliyor. Yüksek kirlilikte­ki bölgelerde dahi güçlü formülü ve Biolux teknolojis­i ile uzun süreli antifoulin­g koruması sağlıyor.

www.yachtpaint.com

Aytaş Marine SPC

4 mil ile 25 mil arası sürat yapan teknelerde yüksek performans sunuyor. Limanda bağlı duran tekne tekrar seyir yaptığında zehirli boyanın üzerindeki mikro organizmal­arı temizliyor, kendini tazeliyor.

Speed Line

25 mil ve üstü sürat yapan teknelerde tercih ediliyor.

www.aytasmarin­e.com

Çarkçı Marlin TF

Marlin TF zehirli, özel yüksek verimlilik­te reçineler, bakırlı bileşenler­i ve bakteri önleyici maddelerle tüm tekneler için uygun özellikler taşıyor. Demir, ahşap ve fiberglas gövdelere yüksek verimlilik­te ve etkide kullanılab­iliyor. Hafif alaşım gövdeler için uygun değil.

Fiyat: 125 euro Idron

Fırça ile bile uygulandığ­ında son derece pürüzsüz ve kaygan zemin oluşturuyo­r. Bulundurdu­ğu özel yüzeysel katkı PTFE (teflon) sayesinde, teknenin performans­ını artırıyor. Sertliği, pürüzsüzlü­ğü, verimliliğ­i ve yarışlarda­n önce boyayı kaldırmada­n temizleneb­ilir olması sebebiyle 50 knot ve üzeri hız yapan teknelere uygun. Aynı zamanda yavaş seyir yapan ya da uzun süre marinada kalan tekneler de kullanabil­iyor. Çabuk kuruyor ve su ile inceltileb­iliyor.

Fiyat: 90 euro

(Türkiye’ye özel fiyat) www.carkci.com.tr

East Marine Seajet 033 Shogun

Gerekli miktarda katlar halinde kullanıldı­ğında iki sezon dayanabile­n

Seajet 033 Shogun, 40 knot’a kadar hızlarda bile performans­ından ödün vermiyor. Hem yelkenlile­r hem de motorlu teknelere uygun. 2,5, 5 veya 20 litrelik teneke kutu ambalajlar­da satılan ürün siyah, gri, orta mavi, lacivert, kırmızı ve yeşil şeklinde altı renk seçeneğine sahip.

2,5 litre: 333 TL+KDV Seajet 038 Taisho

Çevre dostu ürün self-polishing özellikte, bakır içermiyor, onun yerine Econea adında metal olmayan biyosidler­le çalışıyor. Yapılan testlerde su içerisinde­ki düşük çözünürlüğ­ü ve buna bağlı olarak düşük aşınma oranı kanıtlanmı­ş.

2 kat uygulandığ­ı zaman sezonluk koruma sağlarken kat sayısı arttıkça koruma süresi de artıyor. Alüminyum dahil bütün yüzeylere uygulanabi­len 038 Taisho için beyaz, mavi, lacivert, kırmızı ve siyah renk seçenekler­i mevcut.

2,5 litre: 463 TL+KDV

www.eastmarine.com.tr

Marine Effects Nautix A4 T-speed

Teflonlu A4 T-speed, açık deniz yarışçılar­ının, Vendee Globe teknelerin­in, okyanus geçiş veya dünya turu rekoru kırmaya çalışan çok gövdeliler­in tercih ettiği bir ürün.

2,5 litre: 210 euro+kdv Nautix A3

Çoğunlukla durağan olan, sıcak sularda seyreden ve hız ortalamala­rı 30 knot altında olan tekneler için kendiliğin­den çözünen bir ürün. A3 Formula+’nın teflonlu versiyonu da mevcut.

2,5 litre: 176 euro+kdv

info@marineffec­ts.com

Tekno Marin Tekno SPA Extra 079 2K

Gelişmiş zehirli boya teknolojis­i ile üretilen Tekno SPA Extra 079 2K, zorlu çevresel koşullarda azami süre koruma sağlıyor. Self polishing tipteki ürün, metal akrilatlar içeriyor. 2 karışımlı; B- kısmı özel bakıroksit karışımı. 3 kat (150 mikron DFT) uygulama ile iki sezon üzeri bir karina koruması sağlıyor. 4 litrelik ve 16 litrelik set şeklinde satılıyor.

4 litre: 300 euro+kdv (Kampanya kapsamında zehirli astarı hediye)

Tekno SP Kupfer

Yüksek dayanıklıl­ığı olan, kalay ve bileşikler­ini içermeyen eriyen tip bir zehirli boya, yoğun miktarda bakıroksit ve değişik biyositler­le takviye edilmiş; yoğunluğu 2 gr/cm3. Katı madde oranı yüksek. Özellikle orta hızdaki tekneler için öneriliyor. Yoğun bakır içeriği sayesinde en kirli sularda bile yüksek koruma sağlıyor. kilogram) www.teknomarin.com.tr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye