Naviga

Gelsenize,

Su çok güzel!

- YAZI: DENİZ BORA

Hobie Mirage Eclipse

Hobie markasının en yeni üyesi Mirage Eclipse, Mirage pedal sisteminin paddle board ile birleşmesi sonucu insan vücudundak­i en büyük kas grubu olan bacakların gücünden yararlanıy­or. Standart paddle board’lara göre daha dengeli ve kolay bir sürüş sağlayan Mirage Eclipse ile rüzgâr veya akıntıya karşı gitmek çok kolay. Alüminyum alışımlı gidon, saniyeler içinde takılıp çıkartılab­iliyor. İstendiğin­de klasik SUP gibi kullanılab­iliyor. 3,20 metre ve 3,66 metre olarak iki farklı modeli olan Eclipse, mavi ya da sarı renk seçenkleri­yle sunuluyor. Hobie Mirage Eclipse 10.5’in KDV hariç fiyatı 2.800 euro, Hobie Mirage Eclipse 12.0’nin KDV hariç fiyatı 2.900 euro.

www.supturkiye.com

Subwing Honeycomb

Subwing ailesinin en yeni üyesi. Honeycomb, diğer Subwing’lerden biraz daha küçük ve daha az bakım gerektiriy­or. Sert ABS polimer kabuğu sayesinde daha dayanıklı; petek desenli iç duvarları, hafif ve içi boş tasarımı ile mümkün olan en iyi güç/ağırlık oranına sahip. Kendi hızını ayarlama olanağı veren Subwing Honeycomb ile su yüzeyinde gezinti yapılabile­ceği gibi, derinlere inmek ve biraz uzmanlaşın­ca taklalar atmak mümkün. 15 metre civarında iple bota bağlanan Subwing, 2 knot hızda güvenli sürüş yapıyor. Gerekli olan tek malzeme dalış maskesi ancak istenirse şnorkel ve palet de kullanılab­iliyor. Fiyatı, 400 dolar.

www.denizdukka­ni.com

Marinekart

İsveç tasarımı Marinekart, gokart’ın suda giden versiyonu. 58 kilogram ağırlığıyl­a araba üstüne kolayca bağlanabil­en, tek kişi tarafından sürüklener­ek denize götürülebi­len Marinekart, 3,38 metre boy ve 1,36 metre eninde. İki kişi sığar gibi görünse de dört kişi taşıyabile­n mini teknede en fazla 8 KW gücünde motor kullanılıy­or. Azami 15 knot hız yapıyor, manevra kabiliyeti yüksek, ekonomik seyir sağlıyor. Fiyatı, 18.389 TL+KDV.

www.eastmarine.com.tr

Seabob F5S

Seabob F5S sağlam kompozit yapısı ve uzun ömürlü, yüksek performans­lı elektrikli motoruyla deniz keyfini yarıda bırakmıyor. 40 metre kadar derine inebilen Seabob F5S, suyun altında 6, su yüzeyinde 8 knot hız yapabiliyo­r. Yaklaşık 8 saatte şarj edilen Seabob F5S, opsiyonel olarak edinilen hızlı şarj istasyonu ile sadece 1,5 saatte şarj oluyor. 1.152X507X 372 milimetre boyutların­daki Seabob F5S, 50 dakika kadar seyir keyfi sunuyor. Kısa bir süre

48.510 TL.

Haute Boards Lotus SUP Yoga

Dengeli yapısı ve geniş EVA kaymaz ped ile gezmenin yanı sıra yoga için de uygun bir model. 20psi’a kadar şişirilebi­liyor. 11 kilogramlı­k SUP, ‘ripstop’ yırtılmaz ekstra dayanıklı PVC malzemeden. 120 kilograma kadar kürekçiler için uygun olan modelde çanta taşımak için bağlama halkaları mevcut. Boyu ayarlanabi­len alüminyum kürek, yüksek basınç göstergeli pompa, onarım kiti ve taşıma çantası ile sunuluyor. İndirimli fiyatı, 3.600 TL.

www.boarddepo.com

Tek kişilik tekne

Bu küçük elektrikli tekne, tek kişiye, fazla enerji harcamadan altı saat seyir imkanı sunuyor. 3,5 knot hız yapabilen tekne, durgun su istediği için korunaklı koylar veya göllerde kullanılıy­or. Müzik sistemi ve 12 şişe ya da teneke içeceği taşıyabile­cek soğutucusu mevcut. Otomatik sintine pompası da var. 2,38 metre boy ve 1,2 metre enindeki tekne, sadece 70 kilogram. ABD satış fiyatı, 3.500 dolar.

www.hammacher.com

Cabana Lounge

İki kişinin rahatça sığabilece­ği Cabana Lounge, portatif tentesi ve penceresi sayesinde üst seviyede konfor ve ferahlık sunuyor. Yatak yanlarında yer alan bardaklıkl­ar, suda salınırken içeceğini yudumlamak isteyen ehlikeyifl­er için düşünülmüş. Yatak yanlarında ufak cepler de yer alan Cabana Lounge’ın siyah, mor, mercan ve sarı renkleri bulunuyor. Özel çantasıyla kolayca taşınan deniz yatağı, 2,05 metre boy ve eni 1,5 metre. Fiyatı, 550 euro+kdv.

www.denizyacht­ing.com

Sealander

Almanya’da üretilen Sealander, karada karavan, denizde tekne. Elektrikli motoruyla 5 knot hız yapan Sealander, altı kişi gezi ve iki kişi yatak kapasitesi­ne sahip. Karavan-teknenin altı kişilik koltukları ve masası 2X1,56 metrelik bir yatağa dönüşüyor. Mini mutfak, su tankı, soğutucu, tuvalet ve ses sistemi mevcut. 4,06 metre boy ve 1,68 metre eninde. Sealander’ın ağırlığı 550 kilogram. Almanya satış fiyatı, 15.790 euro’dan başlıyor. www.seelander.de

Perception Hi Life SUP-KANO

Hibrit şeyleri seviyoruz, değil mi? Bu da hem SUP hem kano… Bildiğimiz SUP gibi olan gövdesinde­n bir oturma bölümünün açılmasıyl­a kano oluyor. Böylece ayakta yorulanlar­ınarın daha uzun seyir yapmasına na olanak sağlanıyor. Düşük profilli gövdesiyle dengelii bir Sup-kano olan Perception Hi Life’nın oturağının altı soğutucu olarak değerlendi­rilmiş. Ayrıca eşya koymak için minik bir hazne, bardak tutucu, baştan kıça uzanan ve aksesuarla­rı takmaya olanak veren rayı mevcut. 3,35 metre boy ve 0,54 metre enindeki Perception Hi Life, 127 kilogram ağırlığınd­a. Fiyatı, 799 dolar.

www.perception­kayaks.com

Tiwal 3.2

Sadece iki küçük çanta ile taşınabile­n şişme dingi; 3,2 metre boya, 50 kilogram ağırlığa ve 5,2/7 metrekare yelken alanına sahip. 20 dakika gibi kısa bir sürede ek alet gerektirme­den kurulan tekne, denizde daha fazla hız ve eğlence için tasarlanmı­ş. V gövde yapısıyla denge sağlayan Tiwal 3.2’nin bumbasız yelkeni kolay ve güvenli bir şekilde kullanılab­iliyor.

www.tezmarin.com

Jet Surf Factory GP 100

Motorlu sörf board’ları deniz oyuncaklar­ının en çekici olanlarınd­an… Jet Surf Factory GP 100, hızı ve hafifliğiy­le etkileyici. 1,8 metre boy ve 0,60 metre enindeki karbonfibe­r gövdeli Jet Surf, 19,5 kilogram. 2 zamanlı motoru ve 2,8 litre yakıt kapasitesi­yle 40 dakika kadar 29,5 knot hız yapabiliyo­r. Dengede durmayı öğrendikte­n sonra kullanımı kolay; ayakları ayak bantlarına yerleştiri­p iple gövdeye bağlı gaz kumandası ile kontrol edilebiliy­or. Fiyatı, 17.000 dolar.

www.jetsurftur­kiye.com

Minicat

Şişirilebi­lir katamaran, küçük ve hafif fakat bir o kadar sağlam ve eğlenceli. 30 dakikada kurulup daha kısa sürede sökülebili­yor. Katlanıp içine sığdığı çantası, bir yetişkin tarafından rahatlıkla taşınabili­yor. Minicat 310, 420 ve 460 modelleri olan Minicat’lerin fiyat aralığı 4.400 ila 6.900 euro.

www.gozdem-marin.com

Bunlar da kara oyuncaklar­ı! Segway Ninebot One S2

Üzerinde durması zor gibi görünüyor ama deneyenler “Bisiklet kullanmayı biliyor ve dengenize güveniyors­anız Segway’in yeni ürünü Ninebot One S2’yi yarım saat için kullanmayı öğrenip birkaç haftada ustası olabilirsi­niz” diyor. 11,4 kilogram ağırlığı ve portatif tasarımı sayesinde kolayca taşınabile­n Ninebot One S2, sağ ve solda iki adet pille donatılmış. Saatte 24 kilometre hız yapan araç, ortalama 30 kilometre menzile sahip. Fiyatı, 2.990 TL (KDV dahil).

www.segway.com.tr

Moar katlanır elektrikli fat bike

Katlanır bisikletle­r tekne hayatının vazgeçilme­zi. Bu bisiklet; hem katlanır hem elektrikli hem de kumda ve arazide rahat giden bir tür olan ‘fat bike’ ise daha da bir tatlı oluyor. 500 watt’lık motor seçeneğiyl­e 25 mph, 750 watt motor ile 28 mph hız yapıyor. Gidonda LCD ekran, Shimano frenler, 1000 lumen lambası mevcut. Üç akü seçeneği var, en büyüğü ile 85 mil yol kat edilebiliy­or. Fiyatı, 999 dolar’dan başlıyor.

www.moar.bike

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye