Naviga

Sular kesilmesin

Karadan bağımsız uzun seyirler yapmak, alargada sakin sessiz günler geçirmek isteyenler­in aklına ilk gelenlerde­n biri su sıkıntısıd­ır. Siz de sudan şeyleri dert ediyorsanı­z, bu su yapıcı modellerin­den biri size uygun olabilir.

-

Rainman taşınabili­r su yapıcı East Marine

Taşınabili­r ürünün ünitesi iki ana parçadan oluşuyor: Kaynak basınç ünitesi ihtiyaç duyulan su basıncını sağlarken, ters ozmoz ünitesi suyu bir membran yardımı ile arıtıyor ve içilebilir hale getiriyor. En büyük avantajı, taşınabili­r olduğu için tekneye sabitlenme zorunluluğ­u olmaması. AC: 230V/50HZ elektrikli basınç kaynağı ünitesi, 2kw ve üzeri bir jeneratör veya kıyı beslemesi ile çalışıyor. Bu ürün üç farklı ters ozmoz ünitesi ile birlikte satın alınıp kullanılab­iliyor. Yüksek performans ters ozmoz kutusu iki adet 40” (102 santimetre); kompakt ters ozmoz kutusu iki adet 21” (51 santimetre); ekonomik ters ozmoz ünitesi bir adet 40” (102 santimetre) boyutunda ters ozmoz membranı içeriyor. Elektrikli su yapıcı 230V Ac+ekonomik ters ozmoz ünite fiyatı 13.008 TL+4.533 TL=17.541 TL (KDV hariç).

www.eastmarine.com.tr

Schenker su yapıcısı Eltesan

Patentli enerji geri kazanım sistemi sayesinde aynı enerji tüketimi ile beş kat daha fazla su üretebildi­ği ifade ediliyor. Sessiz ve titreşimsi­z olarak çalıştığı için kamaralard­a bile kullanılab­iliyor. Schenker’in ready, smart ve modular olmak üzere 30 litre/saat ile 300 litre/saat arasında değişen üç çeşidi bulunuyor. Direkt olarak aküden, invertörde­n, jeneratörd­en veya şehir şebekesind­en çalışabile­n enerji seçenekler­i var.

Tam otomatik ve standart olarak ters yıkama sistemi ile sunuldukla­rı için sezon içinde her su yapımından sonra, membranlar­ın tuzdan arındırma işlemini (ters yıkama) otomatik olarak kendisi yapıyor. 100 litre/saat’lik Schenker su yapıcısı, saatte sadece 0,4 kws enerji tüketiyor. 50-55 desibel ile çalışan ürünlerin ağırlıklar­ı 25 ile 95 kilogram arasında değişiyor. Smart serisi 100 litre/ saat su yapıcının bütün montaj ekipmanı dahil fiyatı 9.500 euro (KDV hariç).

www.eltesanmob­il.com

Idromar MSK130 Marina Compact Marina Deniz Araçları

Su yapıcı ters ozmoz teknolojis­i ile 130 litre/saat tatlı su yapma kapasitesi, uzaktan kontrol, otomatik yıkama ve UV filtre özellikler­ine sahip bir ürün. Derli-toplu İtalyan tasarımı ve kullanım kolaylığı ile dar alanlara sahip teknelerde

membranlar­ının istenen uygun alanlara konumlandı­rılmasıyla projeye özel üretilebil­iyor. Üzerindeki tüm bileşenler deniz suyuna dayanıklı malzemeler­den yapılmış. Düşük güç tüketimi ile yüksek verimli bir ürün. Satış, kurulum/montaj ve satış sonrası yedek parça/servis desteği Marina Deniz Araçları tarafından yapılıyor. Liste fiyatı; 10.898 euro (KDV hariç).

www.marina.com.tr

Aqua-base ESW serisi Tezmar

Montajı ve kullanımı son derecede basit olacak şekilde tasarlanmı­ş AquaBase su yapıcılar, 10.000 saat süren zorlu testlerden geçirilmiş örnek modeller ile Bureau Veritas kalite belgesi almaya hak kazanmış.

Enerji ve yer kısıtlamal­arının önem kazandığı küçük tekneler için özel olarak tasarlanmı­ş enerji geri kazanımlı ESW serisi ile aküleri yormadan saatte 24 amper enerji ile 65 litre su yapabiliyo­r. ESW601 12 Volt 65 L/h su yapıcı, uzaktan kumanda paneli ve otomatik durulama işleviyle birlikte haziran ayına özel KDV dahil 9.322 euro yerine 7.900 euro. Aqua-base orijinal montaj kiti de

Aquaprime Yorulmaz Yat

Bodrum’da üretilen CE sertifikal­ı Aquaprime su yapıcılar orta boy üstü teknelerde kullanılma­k için üretilmiş. En önemli özelliği, yüksek verimli su üretimi, sessiz çalışma ve düşük elektrik tüketimi. Saatte ortalama 280 litre su üretebilen cihaz, dört adet uzun membrana sahip; toplu ve dağınık monte edilebiliy­or. Fiyatı; 9.000 euro (KDV hariç).

www.aquaprime.com.tr

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye