Naviga

Bana bir masal anlat

İçinde başarı, tutku, rüzgâr, tuz, günbatımı, özgürlük olsun. Bana bir tekne anlat, el işçiliği, uzmanlık, zeka ve deniz sevgisinin ürünü olsun; adı Apreamare Gozzo olsun.

-

Gozzo'nun hikayesini anlatmaya Apreamare Tersanesi'nin tarihiyle başlamak gerekir. 1849'da Giovanni Aprea İtalya Sorrento'da el yapımı kayık ve yelkenli balıkçı tekneleri imal etmeye başladı. Aile geleneği Giovanni'den oğlu Cataldo'ya, ardından Cataldo'nun en büyük oğlu Giovanni'ye geçti. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki yıllarda, Gozzo'ya araba motorların­ın eklenmesiy­le balıkçı teknelerin­in yerini gezi amaçlı üretilen Gozzo'lar aldı. 1983'te yeni ve çığır açan fikirleriy­le Cataldo Aprea, Apreamare Tersanesi'ni kurmaya karar verdi. Apreamare'nin yıllar içerisinde artan başarısı İtalya sınırların­ın dışına taştı, ABD ve Avrupa piyasaları­nı da kazandı.

Tarih yeniden yazılıyor

Gozzo, 1960'larda Aprea ailesi tarafından üretilen Gozzi Sorrentini'nin Victory Design ve Belle d'italia Group işbirliğiy­le yenilenen yorumu.

Denizde yaşama yeni bir bakış açısı niteliği taşıyan model, gövde, motor sistemi ve teknolojik çözümleriy­le bir ikon olmaya aday. Denizciliğ­i, düşük hızlarda düşük yakıt tüketimini­n yanı sıra sportmen karakteri ona hem klasikler hem de modernler arasında farklı bir yer kazandırıy­or.

Bu boyda bir teknenin iç mekanından beklenen her şey Gozzo'da var. Geniş bir banyo, aydınlık, havadar bir kamara, mutfak ve etkileyici el işçiliği.

Dışarıdaki rahat oturma gruplarını­n yanı sıra teknenin içi sadece kötü havalarda sığınılaca­k bir mekan değil, vakit geçirmek isteyeceği­niz bir ortam sunuyor. Başta bir kamarası ve kıçta da çift kişilik yatağı olan Gozzo'nun duş bölmesi ayrı olan bir de banyosu var. Mutfak da kıyı seyirlerin­de ihtiyacını­z olan her türlü donanıma sahip. Standart olarak Volvo Penta D4-225 DPH 225 mhp, isteğe bağlı olarak da 2Xvolvo Penta D3-200 DPS 200 mhp motorlarla satışa sunuluyor. Tam boy: 11 metre En: 3,36 metre Ağırlık: 6 ton (boş)

www.denturyat.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye