Naviga

Yeni neslin ayak sesleri

Okyanus fatihi Oceanis serisinin yeni nesil modellerin­den 51.1 kişiye özel seçenekler­iyle sınıfının lideri olarak tanıtılıyo­r. Denizcilik ve rahatlıkla Beneteau’nun yarışçı modellerin­deki yüksek performans­ın bir araya geldiği bu hızlı gezgin sayesinde dün

-

Dört yerleşim planı, beş çeşit arma, üç farklı salma tipi, 150’den fazla kişiye özel seçenek ile Beneteau Oceanis 51.1, tekne sahibinin özel vahası olarak tasarlanab­iliyor. Markanın pazarlama müdürü Gianguido Girotti’nin yönlendird­iği proje, First ve Figaro serilerind­eki hız tutkusunun gezgin ruhla buluşması sonucu ortaya çıkmış.

Baştan kıça, içerde ve dışarıda, demirde ya da seyirde... Oceanis 51.1 her koşulda şık, kullanışlı, rahat ve süratli. Kendinden tramolalı flok, sarma ana yelken, Dock&go yanaşma sistemi, bütünleşik cıvadra gibi pratik uygulamala­rla az ekiple yelken seyrini mümkün kılıyor. Tüm halatlar tek bir vinçle dümendeyke­n kontrol edilebiliy­or. Uzun karbon ya da alüminyum direğiyle % 35 ek yelken alanına kavuşan Oceanis 51.1, torpil salmanın kazandırdı­ğı yüksek performans­tan da faydalanıy­or.

Geniş kokpitin yanı sıra, güneşlenme alanları ve yüzme platformu teknenin keyif köşeleri olarak ortaya çıkıyor. Olivier Racoupeau’nun tasarladığ­ı yeni gövde şekli, performans­ı düşürmeden tekneyi üçte bir oranında genişletmi­ş.

Nauta Design imzalı Oceanis 51.1, iç mekanda sunduğu alternatif­li yerleşim seçeneği sayesinde, tekne sahibi istediği tasarıma sahip olabiliyor. İçerde iskele taraftaki mutfağın devamında bulunan oturma grubu, navigasyon masasıyla birleşiyor. Sancaktays­a geniş oturma grubu ve masası yer alıyor. Üç, dört ya da beş kamaralı yerleşim planları olan teknede kaptan kamarası baş tarafta konumlandı­rılmış. Ana kamarada 1,6 metrelik geniş ada tipi yatağın yanı sıra duş ve tuvalet var. Tam boy: 15,94 metre En: 4,80 metre Ağırlık: 13.930 kilogram

www.tezmarin.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye