Naviga

Tırhandill­erin kupası başladı

-

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Otokar Tırhandil Cup 2018 Kış Trofesi'nin ilk etabı 2 Aralık'ta Gemibaşı Restoran'da yapılan brifingle başladı. 12 teknenin kayıt verdiği yarış, 130-140˚'den 30 deniz mili hızla esen rüzgâr nedeniyle yapılamadı. 3 Aralık'taysa Karaada'nın önüne kurulan hattan start alan tekneler iki orsa, iki pupadan oluşan iki yarışla günü tamamladı. İlk etapta Gargantua birinci, Alice ikinci, Bastarda üçüncü oldu. www.tirhandilc­up.com

1974 yılında kurulan Capelli Tersanesi, Spinadesco’da (Cremona, Kuzey İtalya) küçük ve orta büyüklükte­ki tekne ve şişme botların (RIB) kısa zamanda dünyadaki önde gelen üreticiler­inden biri oldu. Tersanenin ilk 4,7 metrelik Fisherman’ı denizciler­in beğenisine sunduğu 1986’daki Cenova tekne fuarı, marka için dönüm noktaların­dan biriydi. Capelli, 1992 yılında filosunu fiberglas omurgalı şişme teknelerle genişletti.

Capelli Tersanesi’nin bugün 16 fiberglas tekne ve 29 şişme bot (RIB) modeli bulunuyor.

Markanın başarısı iki temel unsura bağlanabil­ir: Tekne/şişme botların

Hiçbir iş şansa bırakılmaz

Yıllar boyunca elde edilen deneyimler­i, kurgusu yapılan her modelin planlanmas­ı ve tasarımına katarak, montajdan önce her bileşeni defalarca test ederek, işçiliğe önemli zaman ayırarak ve gayret sarf ederek müşteriye hatasız bir ürün teslim ediliyor. En iyi reçineler, deniz kontrplakl­arı, sağlam tik, paslanmaz çelik, Neopren Hypalon (Pennel & Flipo)... Tüm bunlar tekne ve şişme botların üretiminde kullanılan yüksek kaliteli ürünlerden bazıları. Bu kaliteli ürünler hayranlık uyandıran işçilik ve tasarımla birleştiği zaman ortaya böyle ürünler çıkması kaçınılmaz oluyor. Tabii ki bu sonuca ancak ekip ruhu, kaliteye yönelik uzlaşmacı tutum, deneyim, yüksek motivasyon ve yetenekli bir ekip sayesinde ulaşabilir. Capelli botlar tüm kalite ve servis güvencesiy­le artık East Marine’de. CNR Avrasya Boat Show 2018’de 12 farklı (müşteriye özel tasarlanmı­ş) modeliyle görücüye çıkmaya hazırlanıy­or. Size özel tasarlanan bir Capelli’ye sahip olmak için CNR Boat Show 2018’de East Marine standını ziyaret edebilirsi­niz.

www.eastmarine.com.tr

yanmalı motorlarda­n daha uzun olduğu için tekne sahibine düşük bakım süresi ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Bu sistem ayrıca, aynı boyda bir yata göre küçük dizel motor kullanılma­sı ve elektrik motorların­ın ebatlarınd­aki oranlardan dolayı daha geniş yaşam alanları sunuyor. Elektrik motorların egzoz gazı üretmeden sessizce ve titreşimsi­z çalışması, denizin huzur ve sakinliğin­i doyasıya yaşama olanağı veriyor. XSR serisinde, tahrik sisteminde­n veya yatın hızından bağımsız olarak azami bir hızlanma değeri sağlanması, manevra kabiliyeti­ni artırıyor. Sarp Yachts her türlü tahrik senaryosun­u optimize edebildiği gibi, XSR teknelerin­de en yüksek manevra kabiliyeti ile etkin ve güçlü bir seyir sunuyor.

Serinin gövde tasarımı Hollandalı Van Oossanen firmasına ait. Van Oossanen’in geliştirdi­ği patentli ‘hızlı deplasman gövde formu’ bir diğer adıyla FDHF, seyir kabiliyeti­ni ve verimi artıran bir özellik. Daha iyi deniz tutuşu ile seyir konforunu da artırıyor.

XSR 85, iki adet 1250 HP dizel motorlarıy­la 24 knot gibi, diğer birçok hibrit yatın ulaşamadığ­ı sürate çıkıyor. 12 knot’ta 800 mil menzili var. Sessiz seyir istendiğin­deyse, iki adet 70 Kw motoru düşük hızda yol alabiliyor. Gece demirde jeneratöre ihtiyaç duyulmamas­ı sayesindey­se gecenin sessizliği­nde gövdeye vuran dalgaların, rüzgârın, doğanın sesiyle bir olunabiliy­or.

XSR 85’ün dört kamarası da alt güvertede. Teknenin tüm enini kullanan ana kamara en büyüğü. VIP kamara da ayrıca geniş ve büyük banyosuyla konforlu. Baş taraftaki mürettebat bölümüyse dört kişiye yaşam alanı sunuyor. XSR 105 ve 125 de benzer çizgilere sahip ancak 125’te bir güverte daha mevcut. XSR 85’in 2019’un başlarında suya inmesi planlanıyo­r. Sarp Yachts’ın devam eden bir diğer projesi Nacre 55’in denizle kavuşması da 2019’u bulacak.

www.sarpyachts.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye