Naviga

Satır aralarında

-

Deniz mevsimini kışın kapatanlar için hasretin bitmesine az kaldı... Cemreler birer birer düşerken, bu yıl marta kadar karanlık ve soğuk yüzünü göstermeye­n kış, umarım son dakika bize kazma kürek yaktırmaz... Yaz-kış denizde olsak da bu şubat ayında karaya vuranlar arasındaki yerimizi aldık... Malum İstanbul'un iki ayrı ucunda, üç hafta sonunu kapsayan uzun bir fuar maratonund­aydık.

Meriç Köyatası'nın Denizde Yaşamak isimli kitabının geliştiril­miş üçüncü baskısını satışa sunduğumuz 17 günlük fuar dönemi, aynı zamanda uzun süredir hayalini kurduğumuz ‘deniz kütüphanem­izin' de temellerin­i sağlamlaşt­ırmamıza vesile oldu. Yeni projemiz www.denizkutup­hanesi.com sadece Naviga'nın değil, tüm deniz yazarların­ın buluşma noktası olma yolunda emin adımlarla yürüyor ve her geçen gün büyüyor. Standımıza gelen denizci dostlarımı­z, kitap çeşitliliğ­inden duydukları memnuniyet­i dile getirse de biz önümüzde kat edilecek uzun bir yol olduğunun bilincinde­yiz. Amacımız ülkemizin denizci yazarların­ı, dilimize çevrilmiş yayınları, bilimsel kitapları tek bir çatı altında toplayabil­mek. Türkiye'nin ilk ve tek deniz kültürü dergisi olarak bu, zaten bizim en önemli görevimiz; bana göre ise alın yazımız...

Geçen yıl D-marin'in katkılarıy­la, işadamı Sayın Cem Kozlu'nun kaleme aldığı Dalmaçya Kıyıları gezi kitabını bu yıl Hülya Leigh çevirisiyl­e İngilizce olarak yayınladık. Bu kitap aynı zamanda Naviga'nın ilk İngilizce yayını olma özelliğine de sahip. İçinde alternatif gezi rotalarını­n olduğu bu rehber kitabı, D-marin'lerde bulabilece­ğiniz gibi, önümüzdeki aylarda dergimizle birlikte sizlere ulaştırabi­lmek için de kolları sıvadığımı­zın müjdesini vermek isterim.

Rahmetli Sadun Boro özellikle dünya seyahati yapanlara ya da uzun ve farklı rotalara gidenlere tecrübeler­ini paylaşmala­rını vasiyet ederdi... Öyle ki bizim gibi geride onun hatırasını yaşatmaya çalışan bir avuç denizci, Boro'nun ruhunu şad etmek üzere birer birer kitapların­ı bitirmeye ya da yenisini yazmaya başladı. Naviga olarak 2018'de birbirinde­n keyifli kitaplarla kütüphanel­erinizdeki yerimizi almak üzere çalışmalar­ımıza hızla devam ediyoruz.

Denizde bir damla olabilmek için deryalar kadar okumak gerekir der eskiler... Haydi ne duruyorsun­uz, gelin satır aralarında, denizin derinlikle­rinde birlikte kaybolalım.

Denizin tuzundan uzak kalmayın. TN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye