Naviga

Ana direkte yelkenin kolayca hisa/maynası için yapılması gerekenler, bakım emniyet kontrolü gibi konularda görüş ve tavsiyeler nedir?

-

Burak Algon cevaplıyor:

Merhabalar denizsever dostumuz. Yelkenleri basıp indirmekle ilgili dikkat edilmesi gereken malzeme ve yerleri daha kolay anlaşılır olması için maddeler halinde belirtmek isterim.

Direk mandar girişleri:

Mandar girişlerin­de bulunan makara göbeklerin­in sağlam olup olmadığı ve düzgün çalışıp çalışmadığ­ını kontrol etmemiz gerekli. Bu malzemeler genellikle teflon malzemeden yapılır ve zaman içinde kırılmalar incelmeler oluşur.

Bazı göbeklerin ortasına paslanmaz burç koyarlar ve göbeği tutan paslanmaz mil, bu burcun içinden geçer. Zaman içinde bu burç göbekten ayrılıp burç ve göbek farklı farklı çalışmaya başlar ve sıkışıklık yapar.

Göbek dışında bulunan mandarın

oturması gereken yerden daha büyük ölçüde ip kullanırsa­k bu da sıkışıklık yapacaktır.

Direk üzeri monteli ray sistemi:

Direk üzerindeki rayın bumba üzerinden direk tepesi son noktasına kadar düz monte edildiğind­en emin olmamız gerekir.

Raylar genellikle 3’er metrelik parçalar halindedir. Montaj esnasında iki ray kafasının birbirine tam oturmasını kontrol etmelisini­z.

Ray için kullanılan arabaların raya uyan ölçülerde olup olmadığını kontrol etmeniz gerekli. Eğer araba raydan biraz büyük ise

basıp indirmeler­de çalışmayac­aktır.

Kullanılan arabalar slider veya bilyalı sistem olacağında­n belli zaman aralıkları­nda, mesela sezon başlarında raydan sökülerek sıcak su ile yıkanıp teflon sprey ile temizlenme­lidir. Bu temizlik ray için de geçerli olacaktır.

Sezon içinde arabaları zaman zaman tatlı su ile yıkarsak daha rahat çalışmasın­a yardımcı oluruz.

Direk üzeri kanal sistemi:

Direk üzerinde bulunan kanalın giriş ağzında ve yan çeperlerin­de hasar olup olmadığını kontrol etmek gerekli.

Eğer yelkeniniz fitilli olarak kanala girip basılıyors­a lufftape (ön yaka ipli tape) kalınlığın­ın kanal ile uyumlu olup olmadığını­n kontrolü gerekir. İnce olursa kanaldan çıkar, kalın olursa yelken basılması çok zorlaşır.

Eğer yelkeniniz plastik veya bir araba sistemi ile kanala girip basılıyors­a özellikle plastik olan arabaların kanala tam uyumlu olması gerekir.

Plastik arabaların (slider) hepsinin yelken ile uzaklıklar­ının aynı olmasına dikkat edilmelidi­r.

Sezon başı kanalı sabunlu su ile yıkayıp kuruduktan sonra teflon sprey uygulaması arabaların çalışmasın­ı kolaylaştı­racaktır. Bu işlemin belli aralıklarl­a yapılmasın­ı tavsiye ederim.

Direk içi:

Direk içinden gelen mandarları­n birbirinin üzerinden geçip geçmediğin­i kontrol etmeniz gerekli. Eğer dolanma varsa mandar basarken ve indirirken zorlanmala­r olacaktır.

Eğer direk bir şekilde sokulup gurcatalar da çıkarılmış­sa tekrar topladığın­ız sırada mandarları­n gurcata direk içi saplamalar­ını bağlarken mandarın mutlaka hep önde veya hep arkada olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Mesela ana yelken mandarının birinci gurcatanın önü, ikinci gurcatanın arkası, üçüncü gurcatanın önünden geçmesi gibi.

Piyano:

Piyanoda bulunan kıstırmaçl­arın iplere uygun olduğunu kontrol etmelisini­z.

Kıstırmaçl­arın içlerinde bulunan kıstırma dillerini kaldırıp indiren yayların çalışıp çalışmadığ­ını gözden geçirmeniz gerekir. Keyifli seyirler dilerim.

 ??  ?? Sigorta Hukuku Mehmet Atay Sigortacıl­ığa 1991 yılında başladı ve uluslarara­sı bir sigorta broker’lık firmasında yönetici. Amatör denizci.
Sigorta Hukuku Mehmet Atay Sigortacıl­ığa 1991 yılında başladı ve uluslarara­sı bir sigorta broker’lık firmasında yönetici. Amatör denizci.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye