Naviga

Yeni tekne

Türk üretici Sirena Yachts, 24 metrelik yeni modeliyle süperyat piyasasına adım atıyor. Dış tasarımınd­a imzası olan German Frers, Sirena 85’i şu sözlerle anlatıyor: Düşük sürtünme, her hızda verimli performans ve yakıt tasarrufu sağlayan denizci gövde yap

-

070 Süperyata doğru

Sirena Marine’in son dönemde motoryat üretimine odaklanan markası Sirena Yachts’ın yeni modeli Sirena 85’in dış tasarımını Frers Naval Architectu­re&engineerin­g, iç tasarımını ise Hollandalı Cor D Rover üstleniyor. Firmanın yeni amiral gemisi olacağı belirtilen Sirena 85 ile ilgili ilk ayrıntılar geçen ay yapılan Miami Boat Show’da açıklandı. 24 metre boyundaki süperyatın 2X1400 HP MAN V12 motorlarla 10 knot hızda 2.500 deniz mili menziline ulaşması ve 26 knot hızda olması hedefleniy­or. Gövdesi fiberglas olan Sirena 85’in üst binasında karbon kullanılar­ak hafiflik sağlanıyor.

Sirena 85’in iç mekanında üst bölümde yatın tam enini kaplayan ana kamara, balkonuyla denize açılıyor. Dört ya da beş kamaralı yerleşim planına sahip yatın, tüm misafir kamaraları ve geniş VIP kamarası son derece konforlu. Kamaradan çıkıp baş taraftaki havuza atlama keyfi ise elbette yat sahibine sunulmuş. Ancak teknede havuza karşı olanlar için istenirse bu alan güneşlenme minderleri ve kahvaltı masası ile donatılabi­liyor.

Flybridge açılıp kapanan hardtop’u ile güneşli ya da gölge bir mekan haline getirilebi­liyor. 10 kişi yemek yemek, barda içkinizi yudumlamak ya da şezlonglar­da uzanmak size kalmış. Botun yer aldığı garaj, oturma gruplarıyl­a bir beach club’a dönüştürül­ebiliyor.

İç tasarımda ‘doğayı içeriye taşıma’ prensibind­en yola çıkılarak geniş camlar düşünülmüş. Salonda C şeklinde oturma grubu ve karşısında bir koltuk bulunuyor. Bu alan kokpit ve yemek masasıyla bir bütün olarak algılanaca­k şekilde tasarlanmı­ş. Yemek masasının hemen yanındaki mutfaktan dışarıya da doğrudan erişim var.

www.sirenayach­ts.com

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye