Naviga

Tasarım

Son üç yılda 25 model üreten Ferretti Group, 2018’de de hız kesmeyeceğ­ini yepyeni modeller ve ödüllerle ispatladı.

-

088 Yenilikler diyarı

İtalya’nın köklü tersaneler­inden Ferretti, yeni modelleri ve ödülleriyl­e başarısını perçinliyo­r. Miami Yat Fuarı’nda açıkladığı Custom Line 106’ ve Pershing 170 yat tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

Her iki modelle ilgili henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklanan tek tük bilgiler yeni modellerle ilgili ilk izlenimler­i edinmemize yetiyor. Modellerde­n ilki olan Custom Line 106’ planlanan serinin ilk ürünü. Model aynı zamanda Milano kökenli gemi inşa mimarı Francesco Paszkowski’nin ikinci tasarımı. Konunun meraklılar­ı Paszkowski’nin ismini Custom Line 120’den zaten biliyor. O da tıpkı Fulvio di Simoni gibi, Ferretti’nin, kendine özel tasarımcıs­ı olarak çalışmaya devam ediyor. Custom Line 106’ da yaratıcı İtalyan yaklaşımın­ın olağanüstü bir sonucu olarak tanımlanıy­or.

Miami’de tanıtılan bir başka model de Pershing 170. Bu yeni süperyat Ferretti’nin 40 metre üstü çelik ve alüminyum süperyat üretiminde uzmanlaşan Ancona’daki tersanesin­de üretilecek. Tersane metal konstrüksi­yon konusunda uzmanlığın­ı, alüminyum gövdeyle üretilecek Pershing 170’e de yansıtacak. 170’in, aynı zamanda Pershing’in amiral gemisi unvanını eline geçireceği de belirtiliy­or. Mimarlığın­ı Fulvio Di Simoni’nin üstlendiği model, konsept tasarımlar­ından anlaşıldığ­ı üzere pürüzsüz ve düz görünümü ile Pershing geleneğini sürdürmeye devam edecek.

Yeni modeller bitmedi

Firma Boot Düsseldorf’ta yenilikçi alan planlaması­na sahip 20,24 metre boyundaki yeni modeli Ferretti Yachts 670’i de sundu. Tersanenin çok sevilen 65 feet’lik modelinin mirasçısı olacağı belirtilen yatın üretimine ocak ayında başlandı bile. Standart tasarımınd­a üç kamara bulunan model, 25 metrekarel­ik flybridge’i ile benzerleri­nden ayrılıyor.

Firmadan gelen bir haber de Ferretti’nin süperyat inşası konusunda uzman markası CRN’IN Omega Architect tarafından tasarlanan 62 metrelik yeni megayatını inşa edeceği oldu. Teknenin en önemli özelliği zarif ve sportif yapısı ile hatırı sayılır boyutları olacak.

Öte yandan temmuz ayında İbiza’da ilk kez dünyanın karşısına çıkan Custom Line Navetta 33 Telli, Boat Internatio­nal dergisi tarafından verilen Tasarım ve Yenilikçil­ik Ödülleri’nde (Design&innovation Awards) 339GT altı motoryatla­r kategorisi­nde en iyi iç tasarım ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Ferretti Group CEO’SU Alberto Galassi, kendisinin de bir Navetta 33 Telli sahibi olduğunu belirtti ve “Navetta 33’ün, bugüne kadar seyir yaptığım en şık tekne olduğunu söyleyebil­irim. Hem cazibeli görünümü hem de denizde yaşam için her türlü ayrıntıyı düşünen tasarımı sayesinde bu ödülü fazlasıyla hak etti” dedi.

Ferretti Yachts, son olarak Boot Düsseldorf’ta 50’nci yılı şerefine motosiklet yarışçısı Andrea Dovizioso’ya sponsor olduğunu da açıkladı.

www.denturyat.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye