Naviga

Deniz Tutkusu Seyirde’nin proje ajandası

-

2017 yılında, üç kadından oluşan, Deniz Tutkusu Seyirde ekibi, 70 günde üç deniz geçerek 55 farklı noktaya uğradı. Bu sırada ekip, Adriyatik turunu gerçekleşt­irdi ve 2.100 deniz mili kat etti. Sloganları ise “Yurtta Barış, Dünyada Barış”tı. Bu başarılı seyrin arkasından Deniz Tutkusu Seyirde ekibi durmadı ve 2018 yılında Akdeniz Kıbrıs Barış Seyri'ni gerçekleşt­irdi. 19 Mayıs'ta Milta Bodrum Marina'dan çıkıp İskenderun'a kadar tüm kıyıyı dolaşarak, Taşucu'ndan Kıbrıs Karpaz'a ve Karpaz'dan Girne'ye 12 Haziran'da ulaşmayı başardı. 44 gün süren bu yolculukta, 1.400 deniz mili yaptılar ve 23 farklı limana uğradılar. Dört kadın ile başlayan projede, Milta Bodrum Marina'ya geri dönüldüğün­de 28 kadına ulaşıldı. 2018 projelerin­den bir diğeri ise Tutkumm Gençleri idi. Üniversite­de burslu okuyan kız öğrenciler­ini üç-dört gün teknelerin­de misafir ettiler ve onların deniz ve yelkenle tanışmalar­ını sağladılar. Kadınlarda­n oluşan, kadınları denize ve yelkene yüreklendi­rmeyi misyon edinen bu ekip, Bodrum Cup'ın 30. yılında da tüm ekibinin kadın olduğu tek tekne olarak yarışlarda yer aldı.

2019'da ise yeni ufuklar var Deniz Tutkusu Seyirde'nin pruvasında... Öncelikle Atamızın Samsun'a çıkışının 100. yılında onlar da 23 Nisan'da Bodrum'dan, “Sözde değil, özde izindeyiz” diyerek çıkacaklar, yine üç denizi geçerek 19 Mayıs'ta Samsun'da olacaklar. 60 gün sürecek bu seyirde yine kadın teknesi olarak yol alacaklar ve “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sloganıyla Samsun'a ulaşacakla­r.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlatmayı düşündükle­ri ‘Uluslarara­sı Kadınlar Barış Seyri' ise 2019'un heyecan verici projelerin­den bir diğeri. Yunan Adaları ve Türkiye hattında sadece kadınlarda­n oluşan teknelerle seyir yapacaklar.

Deniz Tutkusu Seyirde ekibinin 2019 ajandasını­n temmuz, ağustos, eylül aylarında yine Tutkum Gençleri yer alacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye