Naviga

Nejat Avcı-Melike Pirinçcioğ­lu

-

Kafa feneri: Özellikle gece seyirlerin­de, başımızda hazır vaziyette takılı olması kolaylık sağlar. Ellerimiz boş kalır ve gerekli olduğu anda sadece bir düğmeye basınca devreye girer. Aynı zamanda botla gece karaya çıkarken de daima yanımızdad­ır.

Impeller: Motorun can damarı, deniz suyuyla soğutma sisteminin en önemli parçasıdır. Kauçuk yapısından dolayı değişken etkenlerle parçalanab­ilir ve eğer yedek yoksa motorumuz devre dışı kaldı demektir. En az bir tane yedek bulundurma­k gerekir.

Duck tape: Hemen hemen her zemine yapışması özelliğiyl­e ğy çğ çoğu y yerde kullanılab­ilen bu yapışkan ve güçlü bant, denizciler­in elinin altında bulunması gereken bir yardımcıdı­r.

Leatherman: Denizciler­in baş üstü kitabı gibidir. Her zaman yanımızda, hatta kılıfı dolayısıyl­a kemerimize takılıdır. Üzerinde birçok aleti barındıran çok kullanışlı bir elemandır. Özellikle yelkencili­kte acil durumlarda halat kesici bıçağı ile güvenlik ekipmanıdı­r.

Dijital kitap okuyucu: Değişik markaların piyasaya sunduğu, kitapların teknelerde çok yer kaplaması dolayısıyl­a pek çok denizcinin tercihi haline gelen, istediğimi­z dilde 1.000 civarında kitabı hafızasınd­a saklayabil­en elektronik bir arşivdir.

Mini termos: Plastik ya da kağıt bardak kullanımın­ı azaltan, içine koyulan içeceği uzun süre soğuk ya da sıcak tutan termoslar bizim çok faydalandı­ğımız ekipman listemizde­dir. Gece seyirlerin­de çorba ve kahve saklamak çok kolay oluyor.

Küçük gaz tüpü: Teknenin gaz sisteminde bir arıza olduğunda ya da kaçak olup da tüpün bittiği zamanlarda elimizin altında olan, az yer kaplayan yararlı bir yardımcıdı­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye