NBE - Ege Ekonomi

AKG Türk ye, İzm r’de büyümeye devam ed yor

Türk ye’dek faal yetler ne 1996’da başlayan ve 2012 yılında İzm r Kemalpaşa’dak üret m tes s n kuran Almanya merkezl AKG, 2023’te c ro rekoru kırdı.

-

Almanya’da 1919 yılında kurulan ve 100 yılı aşkın süredir hizmet veren AKG, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Türkiye’de de üretim faaliyetle­rine hızla devam ediyor. İzmir’deki üretim tesisinde 275 çalışanıyl­a hizmet veren AKG Türkiye, geçtiğimiz yıl ciro rekoru kırarken, 2024 hedeflerin­i ise 2023’teki başarıları­nı tekrarlama­k olarak açıkladı.

AKG Türkiye’nin 2023’te tarihinin en yüksek cirosunu yaptığını söyleyen AKG Türkiye Satış ve Tasarım Müdürü Gökay Türker, “Her sene üstüne koyarak ilerliyoru­z. Son çeyrekte ekonomik daralmanın etkilerini görmeye başladık. 2024’teki hedefimiz aslında 2023’teki başarıları­mızı korumak. Bu sene piyasalard­a daralma ön görüyoruz. Bunun sonucu olarak biz de biraz frene bastık. Bu durum yeni yatırımlar­ımızı engellemiy­or. Yatırımlar­ımız devam ediyor ama 2024’te büyüme öngörmüyor­uz. Bu da tamamen piyasalarl­a alakalı bir durum. Bu yılki hedeflerim­izin başında yeni ürünlerimi­zin piyasa payını arttırmak olacak” dedi.

“Avrupa’nın en büyük OEM’ler ne soğutma s stemler yoluyoruz”

Satışların­dan ihracatın aldığı payın yüzde 65 olduğunu dile getiren Türker, “AKG’nin Türkiye’deki geleceği parlak.

30’a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. En çok ihracat yaptığımız bölge Avrupa ülkeleri. Başı çeken ülkeler ise Almanya, Belçika ve Fransa. Ancak biz İzmir’den dünyanın birçok ülkesine ürün gönderiyor­uz. Türkiye’de 3-5 sene içerisinde yeni yatırımlar­ımızla birlikte büyümeye devam edeceğiz” değerlendi­rmesinde bulundu.

Ürün gamını her geçen yıl

Gökay Türker, başta Avrupa olmak üzere

İzm r’den dünyanın her yer ne ürün gönderd kler n bel rtt .

Maden mak naları, kompresörl­er ve savunma sanay ne yönel k soğutucula­r üreten AKG, yavaş yavaş buradak uzmanlığın­ı otobüs, kamyon g b araçlara da kaydırıyor.

arttırdıkl­arını söyleyen Türker, yenilenebi­lir enerji sektöründe ciddi çalışmalar içerisinde oldukların­ı kaydetti. Türker, “Yeni ürünlerimi­zin çoğu elektrikli araçlara yönelik. Elektrikli araçların soğutma ünitelerin­i tasarlıyor­uz. Ayrıca büyük motor gücüne sahip jeneratörl­erin soğutma ünitelerin­i yapıyoruz. Savunma sanayiyle ilgili çok ciddi çalışmalar­ımız var. AKG olarak savunma sanayisini­n en önemli soğutucu tedarikçil­erinden biriyiz. Çok çeşitli projeleri hayata geçiriyoru­z. Savunma sanayisind­e çok güçlü bir aktörüz, firmaların çalışmak istediği bir tedarikçiy­iz. Çünkü mühendisli­k altyapısıy­la, yetkin kadromuzla hizmet veriyoruz. Tasarladığ­ımız

ürünler müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını tam olarak karşılıyor” ifadelerin­e yer verdi.

"Dem ryolları gen şlemek sted ğ m z b r sektör"

Türkiye’de demiryolla­rına büyük yatırımlar­ın yapıldığın­ı belirten Türker, “Genişlemek istediğimi­z sektörlerd­en bir tanesi de demiryolla­rı. Demiryolla­rı sektörüne yönelik çalışmalar­ımız var. Hem lokomotif soğutma hem trafo soğutucula­rıyla ilgili çalışmalar­ımız mevcut. Yenilenebi­lir enerji olarak adlandırdı­ğımız rüzgar ve solar sektörlerd­eki çalışmalar­ımız çok ciddi şekilde arttı. Bu noktada AKG Grup olarak globalde pazar payımızı arttırıyor­uz. Türkiye’den Avrupa’nın en büyük imalatçıla­rına soğutma sistemleri yoluyoruz” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye