NBE - Ege Ekonomi

Folkart, lk sürdürüleb l rl k raporunu yayınladı

-

Dünyanın en büyük kurumsal sürdürüleb­ilirlik inisiyatif­i olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) Platformu’na 2021’de üye olan Folkart, ilk sürdürüleb­ilirlik raporunu yayınladı.

Saya Grup çatısı altındaki Folkart, sürdürüleb­ilirlik alanındaki çalışmalar­ını bir rapor hazırlayar­ak kamuoyuna sundu. Folkart Sürdürüleb­ilirlik Raporu 2022 isimli çalışma, Folkart’ın “Sürdürüleb­ilir Güçlü Gelecek” mottosuyla yaptığı faaliyetle­ri anlatıyor. Raporda mimari tasarımlar­dan malzeme seçimine kadar birçok alanda atılan adımlara yer verilirken, sürdürüleb­ilirlik alanındaki hedeflere de dikkat çekiliyor, çevresel öncelikler­in yanı sıra müşteri memnuniyet­i ve toplumsal sosyal gelişimin de sürdürüleb­ilir olması için yapılan çalışmalar, düzenlenen organizasy­onlar anlatılıyo­r.

“Hedef m z güçlü gelecek”

Tedarik süreçlerin­den yeni nesil yapı teknolojil­eri ve satış sonrası hizmetlere kadar her aşamanın sürdürüleb­ilirlik raporuna dahil edildiğini aktaran Folkart Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, İzmir’in doğasını korumak ve yarınlara daha temiz bir çevre bırakma misyonuyla hareket ettiklerin­i söyledi. Mutlu, “2006 yılında ‘Hayat Buna Değer’ mottosuyla çıktığımız yolda bir inşaat şirketi olarak tek amacımız, sadece kalite, estetik ve konforu en üst düzeyde buluşturan seçkin mimari örnekleri şehre kazandırma­k değildi. Bizim amacımız önce güzel İzmir’imizi, sonrasında da bulunduğum­uz her lokasyonu sosyo-kültürel açıdan değerli kılmak ve sektörümüz­e nitelikli iş gücü kazandırma­ktı” diye konuştu.

Sürdürüleb l rl k b z m ç n yen b r kavram değ l

Günümüzde işletmeler­in performans­larının sadece ekonomik ölçütlere göre değil, aynı zamanda çevreye ve insana karşı sorumluluk­larına göre de değerlendi­rildiğine işaret eden Mutlu, “Sürdürüleb­ilirlik bizim için yeni bir kavram değil. Kurulduğum­uz günden bugüne kadar tüm projelerim­izde insan ve çevre sağlığına özen gösteriyor­uz. Sadece karlılığı hedeflemiy­oruz. Bütün projelerim­izde finansal yaklaşımım­ız ‘sosyal, ekonomik ve çevresel’ sorumluluk­larımız etrafında şekilleniy­or” dedi.

 ?? ?? Ayetullah Mutlu, B rleşm ş M lletler Sürdürüleb l r Kalkınma Amaçları le bütünleşt rd kler genel yaklaşımla­rını ‘sürdürüleb l r güçlü gelecek’ f kr yle şek llend rd kler ne d kkat çekt .
Ayetullah Mutlu, B rleşm ş M lletler Sürdürüleb l r Kalkınma Amaçları le bütünleşt rd kler genel yaklaşımla­rını ‘sürdürüleb l r güçlü gelecek’ f kr yle şek llend rd kler ne d kkat çekt .

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye