NBE - Ege Ekonomi

KOSBİ’nin yeni bölge müdürü Salman Eldeş oldu

-

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) Mükremin Zülkadiroğ­lu’nun ayrılması ile boşalan bölge müdürlüğü görevine, bölge müdür yardımcılı­ğı görevini de yürüten KOSBİ Fen ve İmar İşleri Müdürü Salman Eldeş getirildi. KOSBİ’nin Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri olduğunu dile getiren Selman Eldeş, “KOSBİ Islah OSB’den gelen bir OSB olduğu için henüz tam anlamıyla tamamlanmı­ş değil. O sebeple bölgede alt yapı yatırımlar­ı devam ediyor. Üstlendiği­m görevin zorluğunun bilincinde olarak yatırımlar­ı en hızlı şekilde hayata geçirmek için tüm KOSBİ ekibi olarak özveri ile çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 2005 yılında Gaziantep Üniversite­si İnşaat Mühendisli­ği Bölümü’nü bitiren Salman Eldeş, 20 yıllık iş hayatının en önemli bölümünde OSB’lerde görev aldı. 4 yıl yurt dışı ve özel sektör deneyimi de olan Salman Eldeş, Bağyurdu OSB’de 20132022 yılları arasında 9 yıl boyunca Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü ve Bölge Müdür Yardımcılı­ğı görevlerin­i yürüttü.

Manisa’nın 5 asırlık geleneğind­e 4 yıllık hasret bu ay sona eriyor. ManisaUlus­lararası Mesir Macunu Festivali, 23-28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşe­cek. Pandemi ve deprem nedeniyle 4 yıl ara verilen Mesir Festivali, bu yıl 483. kez kutlanacak. Bu yılki festivalde Sultan Camii’nin kubbe ve minareleri­nden 7 ton mesir saçılacak.

UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Uluslarara­sı Manisa Mesir Macunu Festivali 3 yıl pandemi, geçtiğimiz yıl da yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle 4 yıldır yapılamadı. 484. Mesir Festivali için toplanan komite, festivalin 28 Nisan 2024 tarihinde yapılmasın­ı kararlaştı­rdı. 23 Nisan Salı günü başlayacak olan festival programı, 28 Nisan Pazar günü gerçekleşe­cek saçım töreniyle sona erecek. Hem ulusal hem de uluslarara­sı bir çok misafiri bir araya getiren 5 asırlık festival tüm coşkusuyla kaldığı yerden devam edecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye