NBE - Ege Ekonomi

İZTO, üyelerine 83 milyon TL fuar desteği verecek

Türk ye’de üyeler ne düzenl olarak fuar desteğ veren tek oda olan İzm r T caret Odası 2023 yılında fuarcılık h zmetler nden faydalanan toplam 2 b n 814 üye ç n yaklaşık 30 m lyon Türk L rası destek sağladı.

-

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, yurt ç ve yurtdışınd­a düzenlenen hemen her fuarda İZTO üyes f rmaların katılımcı ve z yaretç l steler nde yer almasını hedefled kler n söyled .

Marble Fuarı’nı destekleye­n kuruluşlar arasında yer alan İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) bu yıl fuarcılık hizmetleri­ne ayırdığı bütçe 83 milyon TL olarak belirlendi. Kent, bu yıl 40 önemli fuara ev sahipliği yapacak. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, fuarcılığı­n İzmir’de her geçen gün daha da ilerlediği­ne dikkat çekti. Özgener, yurtiçi ve yurtdışınd­a düzenlenen hemen her fuarda İZTO üyesi firmaların katılımcı ve ziyaretçi listelerin­de yer almasını hedefledik­lerini söyledi.

İzmir’in İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapmış, tarihi cumhuriyet­imizin ilk günlerine uzanan İzmir Enternasyo­nal Fuarı’nın mimarı, fuarcılık sektöründe bir asırlık geçmişi olan çok önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Özgener, “Fuarcılıkt­a parolasını, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ deyişi ile belirleyen kentimiz, gururla söylemeliy­im ki bugün kamuoyunca Fuarlar Şehri İzmir olarak lanse ediliyor. İzmir, bu gerçeği daha da perçinleye­bilmek için çok önemli fırsatlara sahip bir şehir” dedi.

“UFI genel kurulu’na ev sah pl ğ yapalım”

İzmir’in 2024 yılı içerisinde 40 fuara ev sahipliği yapacağını ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya fuarcılık sektörünün en önemli platformu olan Fuar Endüstrisi Küresel Birliği’nde (UFI) İzmir’in lobi faaliyetle­rine ağırlık verilmesi ve kentimizin UFI organların­da temsil edilmesi gerektiğin­e inanıyorum. UFI’nin fuarcılık sektörünün dünyadaki yol haritasını belirleyen profesyone­llerini bir araya getirdiği yıllık genel kurulu, fuarcılıkt­a bir geçmişi ve potansiyel­i olan kentlerde düzenleniy­or. Bu genel kurul, bu yıl Köln, 2025 yılında ise Hong Kong’da düzenlenec­ek. Biz İzmir olarak bu büyük etkinliğe 1968 ve 1974 yıllarında iki kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Önümüzdeki yıllarda dünya fuarcılık sektörünü

bir araya getirecek böyle bir organizasy­ona ev sahipliği yapmamızın hem kentimizin tanıtımı hem de İzmir fuarcılığı için çok önemli olduğunain­anıyorum."

Teşv kler m z sürekl güncell yoruz

We-Cycle Geri Dönüşüm Teknolojil­eri Fuarı, Wenergy Temiz Enerji Teknolojil­eri Fuarı, Start Beauty Estetik, Kozmetik ve Güzellik Ürünleri Fuarı ile Opticworld Optik, Gözlük, Oftalmoloj­i ve Teknolojil­eri Fuarı’nın İzmir’e kazandırıl­masında oda olarak çok önemli rol oynadıklar­ını belirten Özgener, “İzmir’e yeni fuarlar kazandırır­ken, bu fuarlarda stant açan üyelerimiz­i destekleme­yi de çalışma programlar­ımızda hep ilk sıraya aldık. “Model Oda” olma vizyonuyla üyelerimiz­in sektörel gelişim ve dönüşüm süreçlerin­e rehberlik eden Odamızın üyelerine sunduğu en önemli hizmetleri arasında fuarcılık destekleri­miz bulunuyor. Sayısı 95 bini geçen üyemizden ve üyelerimiz­in temsil edildiği meslek komiteleri­nden gelen öneriler doğrultusu­nda fuar teşvikleri­mizi üyelerimiz­in hizmetine sunuyor, ihtiyaçlar doğrultusu­nda bu teşvikleri­mizi sürekli güncelliyo­ruz” dedi.

2023 yılında yüzlerce üyeye destek ver ld

2023 yılında yurtiçinde gerçekleşt­irilen 67 fuara katılan 544 üyelerine stantlı katılım teşviki ödedikleri­ni belirten Özgener, “Bin 662 üyemizin katılımıyl­a 49 yurtiçi fuara günübirlik ve konaklamal­ı grup ziyaret organizasy­onları gerçekleşt­irildi. Yurt içinde üyelerin stantla fuarlara katılımı ve fuar ziyaretler­i için toplam 15 milyon 561 bin TL katkı sağlandı. 28 üyenin katılımıyl­a şemsiye stant organizasy­onları gerçekleşt­irildi. Şemsiye stant organizasy­onları ile yurt içi ve yurt dışındaki turizm ve sektörel ihtisas fuarlarına katılım organizasy­onları için 6 milyon 784 bin TL harcama yapıldı” ifadelerin­i kullandı.

Günümüzde, hem Türkiye’de hem de uluslarara­sı alanda mermer taşımacılı­ğı büyük bir öneme sahip. MSC Grubu, bu sektördeki talepleri karşılamak ve müşteriler­e en iyi hizmeti sunmak amacıyla, yenilikçi ve stratejik yaklaşımla­rını sürdürüyor. MSC Grubu, taşımacılı­k sektörüne sunduğu hızlı ve güvenilir çözümlerin­i Marble İzmir Fuarı’ndaki standında sergiliyor.

Dünyanın lider konteyner taşımacılı­ğı şirketleri­nden MSC, Antalya, Samsun, Trabzon gibi önemli bölgesel limanlara yaptığı servis uğraklarıy­la müşteriler­e daha yakın hizmet sunarken denizaşırı ihracat ve ithalat işlemleri için büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca, kombine taşımacılı­k lideri Medlog ile gelen yükler kara ve demiryoluy­la daha hızlı ve ekonomik bir şekilde taşınıyor.

Son dönemde Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılar küresel tedarik zincirinde krizlere neden olarak ticaretin akışını etkilese de MSC, bu zorlukları minimize etmek için Yemen’e uğrak yapmayan Red Sea Express servisini başlattı. Mersin Limanı’ndan Suudi Arabistan’ın King Abdullah Limanı’na

Geçtiğimiz 13 Nisan’da 31’inci yılını kutlayan Çizgi Mermer’in ortakları Remzi Boncuk ve Akın Yuyar, “konfor alanından başarı çıkmaz, imkansızlı­klardan başarı doğar” mottosu ile sektörde 37 yılı, şirket olarak ise 31 yılı geride bıraktıkla­rının altını çizdiler.

Ege İhracatçıl­ar Birliği’nde 3 dönem denetim kurulu üyeliği ve İZFAŞ’ın düzenlemiş olduğu Doğaltaş ve Teknolojil­eri Fuarı kapsamında 6 yıldır gerçekleşt­irilen Doğal Taş Yarışması’nda 5 yıldır jüri üyeliği yaptığını dile getiren Remzi Boncuk, sektörde üretim terziliği yaptıkları­nı vurguladı. Dünyanın en iyi teknolojil­erini kullandıkl­arını ifade eden Boncuk, “Dünyadaki son teknolojil­eri kullanarak, terzi işi çalışıyoru­z ve projeye özel üretim gerçekleşt­iriyoruz. Tecrübenin kitabı yok. Bu nedenle tecrübeli, işinin ehli, nitelikli ve yetişmiş personel ile çalışıyoru­z. Standart bir iş sunmuyoruz. Müşteriler­imize sipariş bazlı özel üretim yapıyoruz” dedi.

“Mermer n soğukluğu le sıcaklık yaratıyoru­z”

Amatör ruhla çalıştıkla­rına ama işlerini profesyone­lce yaptıkları­na dikkat çeken Remzi Boncuk, “Çok uzun yıllar kullanılac­ak, dayanıklı tüketim malzemeler­i

Son dönemde Kızılden z’dek t car gem lere yönel k saldırılar dünya t caret n n akışını etk lese de MSC, bu zorlukları m n m ze etmek ç n Yemen’e uğrak yapmayan Red Sea Express serv s n başlattı.

sadece 3 gün gibi kısa bir sürede ulaşan yükler, oradan da TIR’larla Kuveyt, Katar, Umman, Bahreyn ve BAE gibi diğer Körfez ülkelerine hızlı bir şekilde teslim edilirken, Uzak Doğu servisi de bu rota üzerinden haftalık seyrine kesintisiz devam üretiyoruz. Çok meşakkatli ama bir o kadar da keyifli bir iş yapıyoruz. Taşı seviyorum ve bu işi ‘aşk bu eziyetin adı’ olarak nitelendir­iyorum. Bizler iç mekanın içerisinde mermerin soğukluğu ile sıcaklık yaratıyor ve iç mekanlarda uzun yıllar yaşayan ürünler üretiyoruz. Türkiye'de çıkan ne kadar mermer varsa talebe göre işleyip gönderiyor­uz. Sınırsız çeşitlendi­rmemiz var ve sürekli özel imalat yapıyoruz. Bugüne kadar genellikle büyüyen bir çizgimiz oldu. En son 2023 yılında 2022 yılına göre enflasyon etkisiyle büyüme gerçekleşt­irdik. Bu yıl da en azından

ediyor.

MSC Grubu, müşteriler­e özelleştir­ilmiş çözümler sunarak hızlı ve güvenilir teslimat sağlamak, transit süreleri optimize etmek ve uluslarara­sı ticarette rekabet avantajı elde etmek için çalışıyor. MSC Grubu, denizyolu, enflasyon oranında büyümeyi hedefliyor­uz ancak döviz kurları artış oranı enflasyon oranından düşük olduğundan gerek büyüme, gerekse karlılık açısından hedeflerim­izin altında kalacağımı­zı düşünüyoru­z” diye konuştu.

“Dünya standartla­rında üret m yapıyoruz”

Mimarların tasarladık­ları projeleri özel programlar sayesinde yüzde 100 uyumluluk ile gerçekleşt­irdiklerin­in ve dünya standartla­rında üretim yaptıkları­nın altını çizen Akın Yuyar ise, “Mimarların hayallerin­i yansıttıkl­arı

karayolu, demiryolu ve liman hizmetleri gibi farklı ve etkili taşımacılı­k çözümlerin­i paylaşmak üzere, Marble İzmir Fuarı’nda A Holü 253 numaralı standında tüm fuar katılımcıl­arını ağırlamayı bekliyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye