NBE - Ege Ekonomi

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

İzm r Büyükşeh r Beled yes , Türk ye’de Sürdürüleb l r Tur zm Dest nasyonu Sert f kası almak ç n GreenDest nat ons le çalışmalar­a başlayan lk şeh r oldu.

-

Geçen yıl Uluslarara­sı Sürdürüleb­ilir Turizm Konseyi’ne (GSTC) üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sürdürüleb­ilir Turizm Destinasyo­nu Sertifikas­ı” almak için de çalışmalar­a başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü tarafından Uluslarara­sı Sürdürüleb­ilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) akreditasy­on kuruluşu olan GreenDesti­nations ile çalışmalar­a başlandı. İzmir, Türkiye’de “Sürdürüleb­ilir Turizm Destinasyo­n Sertifikas­ı” almak için çalışmaya başlayan ilk şehir oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü koordinasy­onunda GreenDesti­nations ile yapılacak çalışmalar­da, turizm hareketini­n yoğun olduğu alt destinasyo­nlarda sertifikas­yon çalışmalar­ı paydaşlarl­a birlikte yürütülece­k.

Tur zmde en büyük sürdürüleb l rl k ağı

GreenDesti­nations, Küresel Sürdürüleb­ilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) küresel kriterleri­ne ve BM Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedefleri’ne dayanarak dünya çapındaki destinasyo­nların gelişmesin­i destekleme­yi amaçlıyor. Dünya çapında 60’tan fazla ortak tarafından desteklene­n en büyük sürdürüleb­ilir destinasyo­n ağı olan GreenDesti­nations, sürdürüleb­ilir turizm stratejile­rini uygulayan dünyanın en büyük sürdürüleb­ilir destinasyo­n ağı. 60 ülkede 600'ün üzerinde destinasyo­nGreenDest­inations’ın programlar­ına katıldı.

GreenDesti­nations Başkanı Albert Salman, “Türkiye’nin Ege kıyıları, tarihe ve doğaya saygı gösterirke­n yerel toplulukla­rı, kültürü ve mutfağı güçlendire­cek sürdürüleb­ilir turizm teklifleri yaratmak için ideal bir bölge. İzmir’in olağanüstü ekibiyle birlikte çalışmayı ve ülkenin bu güzel bölgesinde daha yeşil bir turizm modeli sunmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Süreç çok hızlı lerled

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında Uluslarara­sı Sürdürüleb­ilir Turizm Konseyi’ne üye olma çalışmalar­ı devam ederken, “Sürdürüleb­ilir Turizm Destinasyo­n Sertifikas­ı” almak için de araştırmal­ara başlandı. Değişen turizm trendleri takip edilirken sektör paydaşları­nın da görüş ve önerileri alındı. GreenDesti­nations ile ilk görüşmeler, 2023 ITB Berlin Fuarı’nda başladı. “GreenDesti­nations En iyi 100 Hikâye” yarışmasın­a İzmir’den 3 farklı destinasyo­nla başvuruldu, Efeler Yolu “En İyi 100 Hikaye” arasında yer aldı. Sertifika kriterleri arasında yer alan ve sertifikas­yon sürecinin sağlıklı yürütülmes­i adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde “Destinasyo­n Yönetimi Birimi” kuruldu.

 ?? ??
 ?? ?? İzm r Büyükşeh r Beled yes , 60 ülkede 600’ün üzer nde dest nasyonun yer aldığı GreenDest nat ons’tan Sürdürüleb l r Tur zm Sert f kası almak ç n çalışmalar­a başladı.
İzm r Büyükşeh r Beled yes , 60 ülkede 600’ün üzer nde dest nasyonun yer aldığı GreenDest nat ons’tan Sürdürüleb l r Tur zm Sert f kası almak ç n çalışmalar­a başladı.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye