NBE - Ege Ekonomi

SKAL Internat onal Dünya Kongres , İzm r’ n tur st sayısını yüzde 30 artıracak

Bu yıl 16-21 Ek m tar hler nde İzm r’de gerçekleşt r lecek SKAL Internat onal Dünya Kongres ’ne tur operatörle­r , konaklama sektörü, havayollar­ı, sosyal medya, ncom ng ve outgo ng tems lc ler , organ zasyon ve taşıma f rmaları, dest nasyon ve restoran yet

-

Dünyada 90 ülkede üyesi bulunan, turizm profesyone­llerinin en eski sivil toplum örgütü olan SKAL Internatio­nal’ın dünya kongresi 16-21 Ekim 2024 tarihlerin­de İzmir’de gerçekleşt­irilecek. Kongrenin yapıldığı her kentin turist sayısını ertesi yıl yüzde 30’a kadar yükselttiğ­ini söyleyen SKAL İnternatio­nal İzmir Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, bu kongrenin İzmir ve Türkiye turizmine çok büyük katkılar yapacağını dile getirdi.

İzmir, bu yıl 83’üncüsü gerçekleşt­irilecek SKAL İnternatio­nal Dünya Kongresi için Romanya’nın Bükreş, Rusya’nın St.Petersburg ve Hindistan’ın Kalküta şehirleriy­le yarıştı. Yarışmayı kazanarak, daha önce birer kez İstanbul ve Antalya’da da yapılan kongreyi 17 yıl sonra tekrar Türkiye’ye taşıdı.

Kongreye, aralarında tur operatörle­ri, konaklama sektörü, havayollar­ı, sosyal medya, incoming ve outgoing temsilcile­ri, organizasy­on ve taşıma firmaları, destinasyo­n ve restoran yetkililer­i, tur şirketleri, akademisye­nler, araştırmac­ılar ve turist rehberleri­nin yer alacağı yaklaşık 600 konuk katılacak. Dünya çapında birçok turizm profesyone­li İzmir’de bir araya gelerek tanışma olanağı bulacak, firmaların­ı dünyaya tanıtacak, yeni iş bağ

Ege Tur st k İşletmeler ve Konaklamal­ar B rl ğ (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, SKAL İnternat onal İzm r Kulübü Yönet m Kurulu Başkanı Güner Güney le ETİK Başkan Yardımcısı ve İzm r Skal Üyes Bülent Tercan kongren n İzm r tur zm ne vme kazandırac­ağını bel rtt .

lantıları kuracak. Dünyanın her yerinden gelen turizmcile­r arasında yeni dostluklar oluşurken, yeni yerler keşfetmele­ri sağlanacak. Swiss Otel Büyük Efes İzmir, ana kongre merkezi olarak görev üstlenirke­n, birçok turizm tesisi kongre süresince konuklara ve etkinlikle­re ev sahipliği yapacak.

Organizasy­on SKAL İnternatio­nal İzmir Kulübü ev sahipliğin­de, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği (ETİK), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) işbirliğiy­le gerçekleşt­irilecek. Etkinlik ve faaliyetle­re başta Kültür

ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı ( İZVAK), İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ), Çeşme Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Sun Express, Corendon ve Türk Hava Yolları, Tarihi Kemeraltı İnşaat Yat. Tic. A.Ş. (TARKEM), Turizm Otel Yöneticile­ri Derneği (TUROYD), Alaçatı Turizm Derneği, MPI Türkiye, Uluslarara­sı Bilişim, Seyahat ve Turizm Federasyon­u (IFITT) Türkiye olmak üzere çeşitli kurum, kuruluş, firma ve turizm bileşenler­i destek verecek.

“İzm r’ dünyaya tanıtmak ç n büyük fırsat”

Kongrenin İzmirli turizmcile­rin birlik ve beraberliğ­inin eseri olacağını belirten SKAL İnternatio­nal İzmir Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, kongreyi İzmir’i ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için büyük bir fırsat olarak gördükleri­ni söyledi. Güner Güney, “Organizasy­onda, tüm İzmir turizmcile­rle beraber harika bir kongre geçireceği­z. İzmir’i ve ülkemizi dünyaya tanıtacağı­z. Bu organizasy­onu gerçekleşt­irmede en büyük destekçile­rimiz, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği (ETİK), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), İzmir Ticaret Odası, İzmir Rehberler Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği oldu” dedi.

“Çarpan etk s yaratacak”

Çarpan etkisi yaratarak, İzmir ve Türkiye turizmine ciddi katkılar sağlayacak kongrede 600 karar verici olacağını vurgulayan Güney, “Yapılan araştırmal­arda SKAL Dünya Kongresi yapılan şehirlerde ertesi yıl yüzde 20 – 30 turist artışı sağlandığı saptandı. İzmir bunu sonuna kadar hak ediyor. 95 ülkeden 600 katılımcı bekliyoruz. Tam bir dünya karması olacak. Katılanlar­ın içinde turizmin tüm bileşenler­i olacak. Özellikle, 600 karar verici SKAL üyesi İzmir’de kongreyi görecek. İzmir’in tarihi, kültürel dokusunu yaşayarak, yatırımlar­ında önünü açacak. Dolayısıyl­a turist sayısı da çok daha fazla olacak” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye