NBE - Ege Ekonomi

Deniz Belge, 81 il hedefine ulaştı

Verd ğ eğ t m ve belgelend rme h zmetler yle sanay n n tekn k ara eleman sorununa çözüm sunan Den z Belge, hem Meslek Yeterl l k Kurumu’nun hem de Türk ye İş Kurumu’nun yetk belgeler ne sah p.

- GÜLSÜM ERDEM /

Sanayi kuruluşlar­ının yaşadığı teknik ara kademe eleman sorununa verdiği eğitim ve belgelendi­rme faaliyetle­ri ile çözüm olan Deniz Belge, Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verme hedefine ulaştı. Manisa‘da faaliyete başlayan şirket önce bölgesinde, sonra sanayisi gelişmiş illerde büyüdü. Bugün ülke geneline hizmet veren Deniz Belge, sektöründe Manisa’daki liderliğin­i Türkiye geneline de taşıma hedefinde.

Deniz Özel İstihdam İnsan Kaynakları Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Deniz Belgelendi­rme Eğitim ve Danışmanlı­k Sanayi Ticaret Limited Şirketi olmak üzere iki şirket ile hizmet verdikleri­ni aktaran şirket ortağı Deniz Çetinkaya Yoğungan, “Deniz Özel İstihdam şirketimiz Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 354 numara ile yetkilendi­rildi. Ayrıca Deniz Özel İstihdam, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yetkili özel istihdam bürosu. Bölgesel sınav alanlarımı­zla bugün Adana’dan bir telefon geldiğinde Adana’daki sınav alanlarımı­zda, Samsun’dan bir telefon geldiğinde Samsun’daki sınav alanlarımı­zda, Kocaeli’de, Bolu’da, Denizli’deki yani Türkiye’nin bir çok noktasında­ki talepleri karşılıyor­uz. Çağrı merkezimiz tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde çalışıyor. Sektörün ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda firmalarım­ıza doğru hizmeti kaliteli ve hızlı bir şekilde sunuyoruz” dedi.

“Kadın st hdamına yönel k eğ t mlere özel önem ver yoruz”

Deniz Belge olarak, yasal zorunluluğ­u olan eğitimler, teknik eğitimler, üniversite onaylı eğitimler ve uzaktan eğitimler

Ağırlıklı olarak sanay sektörler nde eğ t m ve belgelend rme h zmetler verd kler n vurgulayan Yoğungan, gelen yoğun talepler doğrultusu­nda toplumsal ve k ş sel h zmetlerden, kuaför, güzell k uzmanlığı; t caret sektöründe se sorumlu emlak danışmanlı­ğı, motorlu kara taşıtları alım-satım sorumlusu g b b r çok alanda b reysel talepler de karşılamak ç n çalışmalar­ını sürdürdükl­er n sözler ne ekled .

verdikleri­ni ifade eden Yoğungan, kadın istihdamın­ın artmasına yönelik eğitimlere özel bir önem verdikleri­ni söyledi. Yoğungan, “Kadın istihdamın­ı arttırmak için kadın kaynakçıla­r, kadın CNC operatörle­ri, kadın plastik enjeksiyon operatörle­ri yetiştiriy­oruz” diye konuştu. Kadınların isterlerse her mesleği yapabilece­klerini dile getiren Yoğungan, “Sanayide ilerleyen günlerde kadınları daha çok göreceğiz” dedi.

Güneş enerji sistemleri alanında Türkiye’nin en eski firmaların­dan biri olan VTN Enerji, Bartın’da Türkiye’nin en uzun çatı üstü güneş enerjisi santralini (GES) kurdu.

GES’lere anahtar teslim çözümler ürettikler­ini dile getiren VTN Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Vatansever, ‘‘Güneş enerji sistemleri alanında 2012’den beri faaliyet gösteriyor­uz. 2017-2018 yıllarına kadar arazilerde kurulum gerçekleşt­iriyorduk. 2017’den itibaren çatı GES’lerin açılması ile birlikte çatılara çıktık. Daha çok endüstriye­l sanayi, OSB’ler, çiftlikler ve otellere hizmet veriyoruz. Bartın’da bulunan Mescier Demir Çelik Fabrikası’na 5.8mW kurulu güce sahip çatı projemizi tamamladık. Geçtiğimiz yıl yine bir ilke imza atarak Bartın’da anahtar teslim tek parça 684 metre uzunluğund­a, 120 metre genişliğin­de ve 11,2 mW gücünde Türkiye’nin en uzun çatı GES’ine imzamızı attık” şeklinde konuştu.

“RES ve D-RES çalışmalar­ına ağırlık verd k”

Çatı ve tarla GES projelerin­in devam ettiğine ve 2023’ün ikinci yarısı itibariyle arazi GES kurulumlar­ına ağırlık verdikleri­ne değinen Vatansever, “Türkiye’nin 7 bölgesinde montaj ve arazi geliştirme yapıyoruz. Bu yıl rüzgar enerjisi santrali (RES) ve deniz üstü RES (D-RES) projelerin­e ağırlık vereceğiz. Balıkesir ve Batı Karadeniz’de sektöre yüzde 80 oranında hakimiz. 2023’te toplam 70 adet çatı ve lisanssız GES projesinin kabulünü tamamladık. Bu yıl Türkiye’de pilot bölge olan Çanakkale’deki D-RES projelerin­e dâhil olmayı planlıyoru­z. Ayrıca, depolamalı 5/1 h öz tüketim müşteriler­imizin lisanssız GES yatırımlar­ına destek olmayı sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

“Enerj de çözüm ortağıyız”

2023’te yüzde 50 büyümeyi öngörmeler­ine karşın yılı yüzde 80 büyüme ile tamamladık­larını ifade eden Vatansever, “Bu yıl da yüzde 50 büyüme hedefi koyduk. 16 kişilik mühendis kadromuz başta olmak üzere çözüm

Gelecek ortaklarım­ız ile toplamda ortalama 200 kişilik ekiple hizmet veriyoruz. Birçok ilde yapılan yatırımlar­ın yanı sıra Balıkesir OSB’de aktif faaliyet gösteriyor­uz. Güneş enerji panellerin­de Türkiye’de mevcut 52 üreticiden, kalite standartla­rımızı sağlayan 4 ila 5’i ile çalışıyoru­z. Kalitesine güvendiğim­iz panelleri, kendi mühendisli­ğimiz ile pro-* jelendirer­ek arazilere kurup işleterek enerji müteahhitl­iğini yapıyoruz. 2018’e kadar 11 ortak olarak güneş enerji panellerin­i İstanbul Tuzla’da bulunan serbest bölgede üretiyordu­k. Daha sonra ayrılarak rotamızı taahhüt işlerine çevirdik. GES çatı projelerin­in yanı sıra fabrikalar­a trafo tesis kurulumu da gerçekleşt­iriyoruz” dedi.

“N ş projelere mza atıyoruz”

GES projelerin­in yanı sıra sektörde birçok alanda hizmet verdikleri­ni dile getiren Vatansever, “Enerji nakil hatları, endüstriye­l fabrika kurulumlar­ı, elektrik müteahhitl­iği bunlar arasında. Balıkesir’de orta gerilim ve trafo kurulumund­a ilk sıralarda yer alıyoruz. Niş ve butik projelere de imza atıyoruz. Osman Gazi Köprüsü’nün elektrik projelerin­i biz yürüttük. Ayrıca Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu elektrik projelerin­in çizimini gerçekleşt­irdik. Geçtiğimiz yıl ise Balıkesir OSB’de yüzde 80 çatıyı GES ile buluşturdu­k. 2018’de Ankara ofisimizi de bünyemize ekledik” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? Duygu Vatansever, bu yıl depolama, arazi projeleri ve deniz üstü RES’ler ile ön plana çıkmayı planladıkl­arını belirtti.
nesillere temiz, karbon salımı az, yeşil ve yaşanabili­r bir çevre bırakmak adına canla başla çalıştıkla­rını dile getiren Vatansever, “Ayrıca verdiğimiz hizmetlerl­e işletmeler­in elektrik maliyetler­ini azaltıyoru­z. Bu yıl büyüme hedefimiz yanında şirketimiz­de kadın istihdam oranını da artırmayı hedefliyor­uz” dedi.
Duygu Vatansever, bu yıl depolama, arazi projeleri ve deniz üstü RES’ler ile ön plana çıkmayı planladıkl­arını belirtti. nesillere temiz, karbon salımı az, yeşil ve yaşanabili­r bir çevre bırakmak adına canla başla çalıştıkla­rını dile getiren Vatansever, “Ayrıca verdiğimiz hizmetlerl­e işletmeler­in elektrik maliyetler­ini azaltıyoru­z. Bu yıl büyüme hedefimiz yanında şirketimiz­de kadın istihdam oranını da artırmayı hedefliyor­uz” dedi.
 ?? ?? Deniz Çetinkaya Yoğungan, hizmete Manisa’da başladıkla­rını ama bugün Türkiye’nin her yerini kapsayacak şekilde çalıştıkla­rını vurguladı.
Deniz Çetinkaya Yoğungan, hizmete Manisa’da başladıkla­rını ama bugün Türkiye’nin her yerini kapsayacak şekilde çalıştıkla­rını vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye