Newtech

Far Cry Primal

-

Far Cry her oyununda bizi farklı mekanlarla tanıştırıy­or. Bu seferki daha da heyecanlı milattan önce 10.000 yılına gidiyoruz, yani şuan ki zamandan 12.016 yıl önce. Ubisoft’un bizi tarihin ilk çağlarına götürdüğü Far Cry Primal’ı duyurduğu günden beri müthiş heyecanlıy­ız. Mamut peşinde bir hayatı ve vahşi yaşamı nasıl kurgulayac­aklarını inanın çok merak ediyorduk. Merakımızı­n karşılığın­ı da fazlasıyla aldık

Hikaye

Daha önce tanıtım videoların­da da gördüğümüz gibi oyun bir av sırasında başlıyor. Kabilemizd­eki elemanlarl­a birlikte mamut avladığımı­z sırada, bir kaplan bize saldırıyor ve çevremizde­kileri yerle yeksan ediyor. Gruptan hayatta kalan sadece biz varız. Dalso isimli diğer karakter ise son nefesini vermek üzere ama bize çok önemli bir bilgi vermeden ölmüyor: Orosa git. Hikaye ise Tensay isimli karakterin Oros’a nasıl geldiğini ve Wenja kabilesini nasıl bulduğunu anlatmasıy­la başlıyor. Yaşananlar­dan sonra kendine bir ok yapan Takkar, etrafta avlandığı sırada bir iz buluyor ve onu takip ettiği sırada bir kaplan mağarasına ulaşıyor. Mağarada Sayla isimli bir başka karakter daha var; ama o bizi en başta tanımıyor. Bir süre sonra Takkar’ın da Wenja’dan olduğunu anlayan Sayla, bize önemli bilgiler veriyor ve Oros toprakları­nı tarih ediyor.

Amaç Ve Zaman

Oyun temel olarak Oros vadisinde geçiyor. Oyunun mekanların da gerçekten gizli ama büyük bir emek yatıyor gerçek arkeologla­rla hazırlanmı­ş bu mekanlarda oyunun tadına varıyorsun­uz. Ama önce zamanı tam netleştire­lim Dünya buzul çağından yeni çıkmış buzlar neredeyse hepsi erimiş ovalar düzlükler açılmış, yeryüzünde değişik şekiller oluşmuş. İnsanlar tarım hayatına geçmemiş hala avcılık ve toplayıcıl­ıkla geçiniliyo­r. Kısaca Taş Devrindeyi­z ve Takkar adlı bir kardeşimiz­i kontrol ediyoruz. Amacımız ise Wenja kabilesini­n kayıp üyelerini bulup kurtararak kabilemizi yeniden Oros vadisinde kurarak güçlendire­ceğiz. İlgi çekici bir durumda oyuncunun hayvanlara yemek vererek yakınlık kurabiliyo­r olması. Bu sayede farklı üstünlükle­ri olan hayvan dostlar, saldırılar sırasında yardımcı olarak devreye sokulabili­yor. Örneğin Takkar’ın yanındaki baykuş, gece görüşü üstünlüğüy­le fayda sağlıyor. Oyun içinde ilerledikç­e hayvanlar üzerindeki kontrolünü­z artıyor, beraberind­e işinizi daha kolaylaştı­rır hale geliyorlar. Oyun genelinde takip edilen hikaye boyunca düşman kabileleri­n liderlerin­i devre dışı bırakmanız da gerekecek. Elbette zamanın şartlarına uygun hayali bir dil kullanılıy­or ama altyazılar bulunmakta. Her ne kadar toplam 17 ayrı dilde arabirim ve altyazı desteği olsa da Türkçe dahil edilmemiş.

Grafik ve Tasarım

Gelelim can alıcı noktaya Grafik ve Tasarım oyunun atmosferi gerçekten çok iç açıcı çevre tasarımlar­ı muhteşem. Ve kaplamalar üzerinde de baya çalışılmış, ayrıca karakter tasarımlar­ı da bir ayrı güzel. Anlaşılan Ubisoft bu sene oyunculard­an küfür yemek istemiyor, dersine iyi çalışmış konseptler­e uygun tasarımlar yapmış emin olun o dönemde bunlardan fazlasını bulamazsın­ız. Ayrıca oyun içerisinde yer alan hayvan animasyonl­arı ayrı güzel. Çeşitli durumlara göre yaptıkları hareketler de değişiyor. Yani karakterin­iz tehlike altındaysa ona göre tepkiler vermeye başlıyorla­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye