Newtech

Huawei P9 Lite

-

Huawei P9 Lite, son dönemin en iddialı Android işletim sistemine saihp akıllı telefon modellerin­den biri. Ekranı, kamerası, ses performans­ı ve sofistike tasarımı ile iddialı alternatif­lerden biri olmayı hedefliyor. Cihazda minimalist tasarım anlayışı ön planda; pürüzsüz yüzey dokusu ile geliyor ve 2,02 mm ekran kenar, 7,5mm gövde kalınlığı ile dikkat çekiyor.

Yüksek performans­ı ile de öne çıkan Huawei P9 Lite gücünü Kirin 650 çipinden alıyor. 933 MHz yüksek hızda DDR3 RAM kullanan cihaz ayrıca 128 GB microSD kart desteği sunuyor. SmartPower 4.0 özelliği ile güç koruma konusunda da kullanıcıl­arını yarı yolda bırakmayan P9 Lite, arka plan uygulamala­rının, uygulama çözünürlük­lerinin ve veri servisleri­nin yönetimini en uygun biçimde gerçekleşt­iriyor.

P9 Lite’ın Full HD ekranı, 424 PPI ve 1500:1 yüksek kontrast değerleriy­le keskin ve berrak bir görüntü performans­ına sahip. Düşük ışıklı ortamlarda parlaklığı 7-10nit seviyesine kadar indirgeyen cihaz, okumayı da oldukça kolay hale getiriyor ve göz koruması sağlıyor.

Huawei P9 Lite, kamera segmentind­e de yenilikler­le geliyor. Sony tarafından geliştiril­en CMOS görüntü sensörü, kristal berraklığı­nda görsellere imza atmanız için tasarlandı. Sony’nin yeni nesil IMX214 13MP güçlü sensörü ile güçlendiri­len P9 Lite’ın kamerası, 28 mm geniş açı özellikli, f/2.0 diyafram aralığına sahip 5 katmanlı lensi ile fotoğraf çekimlerin­de de en iyi sonucu almanızı sağlayacak.

P9 Lite ses kalitesiyl­e müzik keyfini bir adım öne taşırken, HiSilicon Hi6402 Audio DSP donanımı segmentini­n en güçlü performans­larından birine imza atıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye