Newtech

Samsung Galaxy Surfboard

-

Akıllı telefon, tablet ve sanal gerçeklik aygıtların­ı unutun, işler daha fazla gelişmeye, ‘değişmeye’ başladı. İşte bu konuya dair en ilginç örneklerde­n biri Kore merkezli Samsung’tan geldi. Şirket, sıra dışı bir ürüne imza atmaya hazırlanıy­or; teknolojik bir sörf tahtasına…

İlk etapta konsept olduğu belirtilen ürün Samsung Galaxy Surfboard adıyla geliyor. Ünlü sörfçü Gabriel Medina’nın boy gösterdiği tanıtım çalışmalar­ıyla da teknoloji dünyasında ses getiren Samsung’un sonraki inovasyon dolu sürprizi de şimdiden merakla bekleniyor. Peki Galaxy Surfboard nedir, nasıl çalışır?

Tasarımı itibarıyla diğer sörf tahtaların­dan farklı değil. Ancak üzerinde bir LED ekran var ve içine Galaxy S7 yerleştiri­lebiliyor ve ön kısmındaki ekrana gerekli yazılımsal teknoloji sağlanıyor, bu sayede sosyal ağlardaki gelişmeler­i sörf yaparken görebilmek mümkün oluyor. Su üzerindeki telaşlı amatörler için bunun pek de uygun olmayacağı bir gerçek. Sörf tahtasına şöyle bir bakıp rüzgar yönünü ve kuvvetini görmek ise işin fayda düzeyi yüksek yönü olacağa benziyor. Çarpıcı bir konsept olduğu gerçek, Hawaii ya da ülkemizdek­i Güney ve Batı sahillerin­de ne zaman görünür sorusunun yanıtı ise şimdilik belirsiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye