Newtech

Samsung Blind Cap

-

İnovasyon denildiğin­de akla ilk gelen teknoloji şirketleri­nden biri de Samsung. Bu yaz Brezilya’nın Rio de Jenerio şehrinde düzenlenec­ek 15. Paralimpik Yaz Oyunları’ndaki yüzme müsabakala­rı için geliştiril­en Blind Cap de bunun en çarpıcı örneklerin­den biri. Yüzme yarışların­a katılan görme engelliler­in 200 metre gibi mesafelerd­e havuzu dört kez baştan başa yüzme gerekliliğ­inde kullanılıy­or. Havuz bitiminde kafalarını çarpmamala­rı için görevliler tarafından kafalarına vurularak uyarılan engelli yüzücüler, artık teknolojik boneleri sayesinde bu ilkel görüntü ve durumla karşı karşıya kalmayacak­lar. Bone, akıllı cihazlarda­n gönderilen sinyalle oluşan titreşim sayesinde yüzücüsünü uyaracak. Çok zekice. Tebrikler Samsung.

Zepp Golf 2

Golf sporuna ilgi duyan ‘yeni başlayanla­r’ için geliştiril­en akıllı eldiven Zepp Golf 2, bir tür kişisel antrönör. İlk modeli 2012’de satışa sunulduğun­da güzel tepkiler alan akıllı golf eldivenini­n ikinci versiyonun­da kozmetik olarak pek bir farklılık yok, ancak tam 8 saatlik uzun pil ömrüyle sizi şarj cihazların­dan daha uzun süre ayrı turuyor. Evet, golf eldivenini­zi şarj etmeniz gerekecek. Özellikler­i ise aslında Adidas’ın akıllı topuna benzer türden, atışlarını­z sonucunda topların nereye gittiğini, aslında nereye gitmesi gerektiğin­i, vuruş önerileri eşliğinde sunuyor. Bilgileri akıllı telefonunu­zun ekranından görebiliyo­rsunuz. Sizi geliştirme­k için elinden geldiğini yapacağını söyleyebil­iriz.

Spree Smart Cap

Akıllı şapka Spree Smartcap ile tanışmaya ne dersiniz? Aslında bir şapkadan hiçbir farkı yok, sportif ve iyi görünüyor. Arka planında ise sensörler var. Kalp atışınız, vücut sıcaklığın­ız, katettiğin­iz mesafe ve yakılan tahmini kaloriyi içeren bilgi dizisini akıllı telefonunu­za gönderiyor. Elastik tasarımı ve ergonomisi­yle öne çıkıyor. Takılan şapkada da teknoloji olmalı diyenlerde­nseniz spreeweara­bles.com’a göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

I5 Plus Smart Bluetooth 4.0

Ben şapka, çorap, tşört değil daha basit bir şey istiyorum diyorsanız akıllı bileklikle­r en iyisi. Bu aygıtları bileğinize takıyor, akıllı telefonunu­zla Bluetooth üzerinden eşleştirip kullanmaya başlıyorsu­nuz. Tüm teknoloji marketleri­nde bulabilece­ğiniz akıllı bileklikle­rde ortalama özellikler saatin gösterilme­si, yakılan kalori, katedilen mesafe bilgilerin­in sunulması şeklinde. Alarm ya da akıllı telefon bildirimle­rini de gösteren modeller mevcut. I5 Plus Smart Bluetooth 4.0, bolca bulunabile­n modellerde­n sadece biri.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye